Skip to main content

ΠΑΟΚ: -1 βαθμός την επόμενη φορά που θα... ξεφύγει ο Λουτσέσκου

Ο τεχνικός του Δικεφάλου κλήθηκε για δεύτερη φορά σε απολογία λόγω δηλώσεών του. Η τρίτη θα είναι και «φαρμακερή» για τον Ρουμάνο, αλλά και την ομάδα

Όταν τον περασμένο Οκτώβριο ο Ραζβάν Λουτσέσκου τιμωρήθηκε σε πρώτο βαθμό με πρόστιμο για δηλώσεις που έκανε στην πατρίδα του (περί ναζιστικής Γερμανίας), η νομική υπηρεσία του ΠΑΟΚ κατέθεσε ένσταση, όχι για τη μείωση του προστίμου, αλλά με σκοπό να εξαλείψει την ποινή.

Η κίνηση των νομικών του Δικέφαλου αποσκοπούσε στην αθώωσή του, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να χαρακτηριστεί ο προπονητής του Δικεφάλου υπότροπος σε ενδεχόμενο νέων δηλώσεων που θεωρηθούν δυσφημιστικές. Τελικά η επιτροπή εφέσεων διατήρησε την ποινή, μειώνοντας το πρόστιμο, και πλέον η νέα κλήση του, για όσα είπε ο Ρουμάνος μετά τον αγώνα κυπέλλου με τον Πανιώνιο, αποτελεί την πρώτη υποτροπή.

Τι ισχύει για αυτήν την πρώτη; Ο τεχνικός του Δικεφάλου κινδυνεύει με χρηματικό πρόστιμο διπλάσιο του πρώτου που του επιβλήθηκε - 20.000 ευρώ είχε κληθεί να πληρώσει τελικά - αλλά και με ποινή απαγόρευσης στους αγωνιστικούς χώρους.

Και όχι μόνο αυτό: τα δύσκολα θα προκύψουν σε περίπτωση νέας υποτροπής, καθώς τότε θα κινδυνεύει με ποινή και ο ΠΑΟΚ και μάλιστα αυτή μπορεί να είναι και αφαίρεση ενός βαθμού. Καταλαβαίνει κανείς ότι από εδώ και πέρα ο Λουτσέσκου θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του, ώστε να μη θέσει σε κίνδυνο τα κεκτημένα της ομάδας του εντός αγωνιστικού χώρου.