Skip to main content

ΠΑΟΚ: Έρευνα της UEFA για ρατσιστική επίθεση σε παίκτη της Αμπερντίν

Για «προϊόν φαντασίας» κάνει λόγο ο Δικέφαλος του Βορρά

Η UEFA θα διερευνήσει τους ισχυρισμούς ότι ο Παπ Χαμπίμπ Γκουέγ της Αμπερντίν δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, κατά τη διάρκεια του αγώνα του Conference League την περασμένη Πέμπτη.

Η Αμπερντίν δήλωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στο δεύτερο ημίχρονο της ισοπαλίας 2-2 και ενημέρωσε αμέσως άνθρωπο της UEFA.

Ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους ως «προϊόν φαντασίας», προτού δηλώσει ότι «δεν υπήρξε ποτέ ρατσιστική συμπεριφορά» στο γήπεδο Τούμπας του συλλόγου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το Sky Sports.

Εκπρόσωπος της UEFA δήλωσε στο Sky Sports News: «Ένας επιθεωρητής δεοντολογίας και πειθαρχίας έχει διοριστεί για να διεξάγει έρευνα. Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό θα διατεθούν εν ευθέτω χρόνω».

Σε ανακοίνωσή της μετά τον αγώνα της περασμένης εβδομάδας, η Αμπερντίν ανέφερε: «Ο Παπ έχει την αμέριστη υποστήριξη των συμπαικτών του και όλοι στην Aberdeen FC θα συνεργαστούν πλήρως με την UEFA κατά τη διάρκεια των ερευνών της για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. Ως σύλλογος έχουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης ή ρατσιστικής κακοποίησης. Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία στο σύνολό της».