Skip to main content

ΠΑΟΚ: Συγκινεί το «αντίο» του Ζέρβα στον Γιάννη Πολίτη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποχαιρέτησε τον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας του τελικού των ξυρισμένων κεφαλιών που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Το δικό του ξεχωριστό «αντίο» στον Γιάννη Πολίτη είπε διαδικτυακά ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας του τελικού των «ξυρισμένων κεφαλιών» έφυγε σήμερα από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του ΠΑΟΚ και το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο Facebook, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης:

«Ήμουν στο κατάμεστο Παλέ ντε Σπορ εκείνη τη Μεγάλη Τετάρτη, 18 Απριλίου 1984, στον αγώνα που έμεινε στη ιστορία ως ο «τελικός των ξυρισμένων κεφαλιών». Ο Γιάννης Πολίτης ήταν ο αρχηγός εκείνης της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το κύπελλο σ΄έναν υπέροχο αγώνα.

Το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης είχε αρχίσει να πρωταγωνιστεί. Το Παλέ να είναι γεμάτο σε κάθε αγώνα, ελληνικό ή ευρωπαϊκό, oι Έλληνες μπασκετμπολίστες να μας κάνουν τόσο περήφανους.

Ο Γιάννης υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ αλλά και όλες τις εθνικές ομάδες (παίδων, εφήβων και ανδρών) για πολλά πολλά χρόνια. Σήμερα φοράει και πάλι τα αθλητικά του με το νο 5 στη φανέλα και παρουσιάζεται -εκεί ψηλά- στον κόουτς Φαίδωνα Ματθαίου αφήνοντας μας τόσες υπέροχες μνήμες υψηλής αθλητικής απόδοσης και ήθους.

Τον ευχαριστούμε και τον τιμούμε για τη μεγάλη προσφορά του. Καλό ταξίδι Γιάννη Πολίτη!»