Skip to main content

Παπαδημούλης: Θα εκπροσωπώ τους «11» στο Ευρωκοινοβούλιο

Τόνισε μάλιστα πως δεν θα είναι ο μόνος από τους εναπομείναντες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα στηρίξει τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Την πρόθεσή του να στηρίξει την υπό συγκρότηση νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα να την εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξέφρασε την Κυριακή ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, «θέλοντας να είμαι συνεπής με την πορεία μου στον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, επέλεξα να στηρίξω τον υπό διαμόρφωση φορέα και τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία ολοκληρώνει τη συγκρότησή της τη Δευτέρα».

«Είναι προφανές ότι και στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω τη νέα Κ.Ο., για τους λίγους μήνες που απομένουν, καθώς έχω εδώ και χρόνια πει ότι αυτή η θητεία μου είναι η τρίτη και τελευταία», πρόσθεσε.

Εξηγώντας τη στάση του, τόνισε πως δεν σκοπεύει να υποχωρήσει «ούτε χιλιοστό» από το πρόγραμμα με το οποίο εκλέχθηκε ευρωβουλευτής το 2019. «Γι’ αυτό στηρίζω τη νέα αυτή προσπάθεια. Είμαι χαρούμενος ότι η γενιά των 40άρηδων κυριαρχεί και έχει τον πρώτο λόγο σε αυτόν τον νέο φορέα», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, σημείωσε πως δεν θα είναι ο μόνος από τους εναπομείναντες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα στηρίξει τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των «11».

«Θα συνεχίσει να φεύγει κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποχωρήσει, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη, αλλά και υπεύθυνη.

«Είμαι από τους συνιδρυτές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να αποχωρήσω από το κόμμα είναι μια δύσκολη απόφαση. Αλλά είναι μια απόφαση ευθύνης, καθώς αυτό το κόμμα, με τη νέα του ηγεσία, απομακρύνεται με ταχύτητα από αυτό που γνωρίσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία Τσίπρα. Νομίζω ότι οδηγείται σε μια αποδόμηση, σε θέματα αξιοπιστίας, συνοχής και σοβαρότητας», εξήγησε. 

«Υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ανυποληψία. Δεν είναι μόνο η συνεχής πτωτική πορεία στις δημοσκοπήσεις», ανέφερε ο ευρωβουλευτής, ενώ εκτίμησε ότι «θα συνεχίσει να φεύγει κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα».

Τέλος, ερωτηθείς για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι σέβεται τη σιωπή του, πιστεύει, ωστόσο, ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις.