Skip to main content

Παπαευαγγέλου: Η πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη είναι ικανοποιητική

Η καθηγήτρια σημειώσε ότι η πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη είναι «ικανοποιητική» - Τι θα σημαδοτήσει τυχόν αύξηση σε πυκνοκατοικημένες περιοχές

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία ότι υπάρχει «σαφής σταθεροποίηση», και παρατηρούμε μια «ύφεση τις τελευταίες 15 μέρες», ωστόσο «ο αριθμός διασωληνωμένων και θανάτων παραμένει υψηλός».

Παράλληλα η καθηγήτρια σημειώσε ότι η πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα είναι «ικανοποιητική». Τυχόν αύξηση όμως σε αυτές τις πυκνοκατοικημένες περιοχές θα επιβάρυνε σημαντικά το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας μας είπε και πρόσθεσε ότι ο κυλιόμενος μέσος εισαγωγών σε νοσοκομεία είναι 223 την ημέρα, ενώ υπάρχει μια σταθεροποίηση στις εισαγωγές σε ΜΕΘ.

«Το 90% είτε στις ΜΕθ είναι είτε ανεμβολίαστοι είτε μερικώς εμβολιασμένοι», είπε, έχοντας σημειώσει ότι «αυξάνεται η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων που είναι στα 66 έτη σήμερα».

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι βάσει των νέων πρωτοκόλλων θα υπάρχει συστηματικός έλεγχος ανεμβολίαστων παιδιών και εκπαιδευτικών, δύο φορές την εβδομάδα. Το τμήμα δεν θα κλείνει λόγω κρούσματος, αλλά θα συνεχίζει με συνδυασμό rapid test με self test.

Η ίδια τόνισε ότι, όπως ενημέρωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των εφήβων έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα, ένας στους τέσσερις μαθητές λυκείου έχει λάβει την 1η δόση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους μαθητές του Γυμνασίου είναι 13%.