Skip to main content

Παπαευαγγέλου: Πολύ πιο προστατευμένα τα παιδιά στα σχολεία

Σύμφωνα με την καθηγήτρια όσο τα σχολεία ήταν ανοιχτά υπήρχε αυστηρό πλαίσιο, το οποίο περιελάμβανε δυο φορές την εβδομάδα self test και χρήση μάσκας.

Καμία συζήτηση για παράταση των σχολικών διακοπών δεν υπάρχει σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου που αναφέρθηκε σήμερα κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στη λειτουργία των σχολείων.

«Είναι και λίγο νωρίς ακόμα», απάντησε σε σχετική ερώτηση το μέλος της Επιτροπής αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων λέγοντας ότι  «θα τα ξανασυζητήσουμε την άλλη εβδομάδα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι γενικά τα κρούσματα στα σχολεία πήγαν πάρα πολύ καλά, επί «Δέλτα», έτσι; Πριν αρχίσει η «Όμικρον»».

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής είχαμε πολύ καλό έλεγχο της πανδημίας στα σχολεία, αφού στην κορύφωση του προηγούμενου πανδημικού κύματος, στα μέσα Νοεμβρίου, είχαμε 11.000 παιδιά την εβδομάδα, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία είχαμε κοντά 9.000 ή 8.500. «Είχε μειωθεί, δηλαδή, το φορτίο στα σχολεία», είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Παράλληλα τόνισε ότι έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα από τον εμβολιασμό των εφήβων και ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη, «είδαμε σημαντική μείωση των αριθμών σε έφηβους του Λυκείου, των κρουσμάτων στα Λύκεια», σημείωσε.

Μάλιστα ανέφερε ότι ήδη από το εξωτερικό αρχίζει να ψιθυρίζεται ότι και ο εμβολιασμός των παιδιών 5 έως 11 ετών έχει μειώσει τα κρούσματα στις αντίστοιχες ηλικίες.

«Αυτό είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα και καλώ όλους τους γονείς που ήδη μας εξέπληξαν, γιατί πραγματικά υπάρχει μεγάλη ζήτηση στα εμβόλια, να φέρουν τα παιδιά τους να εμβολιαστούν, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να συνεχίσουν την σχολική τους ζωή που τόσο χρειάζονται», είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής, λέγοντας ακόμα πως «δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι στα σχολεία γιατί είμαστε πολύ ικανοποιημένοι».

Καταλήγοντας η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε πως  όσο τα σχολεία ήταν ανοιχτά υπήρχε ένα αυστηρό πλαίσιο, το οποίο περιελάμβανε δυο φορές την εβδομάδα self test, παραπάνω τεστ όταν υπήρχε ένα κρούσμα στο σχολείο, χρήση μάσκας.

«Τα παιδιά ήταν πολύ πιο καλά περιορισμένα και προστατευμένα, να πω την αλήθεια, έναντι του κορονοϊού, ενώ τώρα είναι βέβαια πολύ πιο δύσκολο να τους πεις να φορέσουν την μάσκα, τώρα που είναι σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Δεν γίνεται και το τεστ και γι’ αυτό πρέπει οι γονείς να κάνουνε τεστ στα μικρά παιδιά όταν είναι να πάνε σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Να μην το ξεχνάμε αυτό», τόνισε.