Skip to main content

Παπανδρέου: «Αντικείμενο κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης η χώρα»

Η χώρα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, είτε κερδοσκοπικής είτε και πολιτικής, εξαιτίας της κατάστασης που την έχουν φέρει οι εγκληματικές πολιτικές που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, τόνισε ο π
Η χώρα βρίσκεται στο μέσο πρωτοφανούς κρίσης που προέρχεται και οφείλεται στις εγκληματικές πολιτικές που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής και πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην οποία έφεραν τη χώρα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, είτε κερδοσκοπικής είτε και πολιτικής, ενώ γίνονται και συζητήσεις, ακόμα και αν το ευρώ είναι σταθερό νόμισμα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ως κυβέρνηση έχουμε το ιστορικό χρέος να απελευθερώσουμε τη χώρα από τα βάρη και δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ακόμη ότι ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής λίγες μέρες μετά την κατ΄αρχήν θετική υποδοχή του προγράμματος Σταθερότητας από τους εταίρους μας και επεσήμανε ότι αυτό (η σύγκληση της επιτροπής) είναι ένα μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι και θέλουμε άμεσα να προχωρήσουν οι αλλαγές αυτές.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή αυτή και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος θα παρακολουθούν την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει προς αντιμετώπιση μία χωρίς προηγούμενο πρόκληση, συνισταμένη της οποίας είναι να προχωρήσουν σύντομα οι μεγάλες τομές, ενώ ταυτόχρονα να λαμβάνονται με δικαιοσύνη τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι, με επιμερισμό των βαρών και με ιδιαίτερη προστασία των χαμηλόμισθων, αλλά και τη διαφάλιση της μεσαίας τάξης.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η λύση των προβλημάτων πρέπει να είναι βιώσιμη και όχι πρόσκαιρη και υπογράμμισε πως ούτε τα χρέη ούτε η απαξίωση θα σταματήσουν, αν δεν δημιουργηθεί νέο εισόδημα, αν δεν απελευθερωθούν οι πόροι, αν δεν κλείσουν οι μαύρες τρύπες του δημοσίου, αν δεν αποκατασταθεί η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη, αν δεν υπάρξει λογοδοσία και αν δεν δουν οι πολίτες ότι τα χρήματά τους και οι κόποι τους πιάνουν τόπο.

«Η πραγματική ανάταξη της οικονομίας θα έλθει, όταν οι πολίτες καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ του χθες και του σήμερα σε όλους τους τομείς και όταν το έργο μας αρχίσει να μετριέται με αριθμούς και παραδείγματα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής έλαβαν μέρος οι κ.κ. Θόδωρος Πάγκαλος, Χάρης Παπούκης, Α. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Φ. Σαχινίδης, Λ. Κατσέλη, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Κ. Μπατζελή και Δ. Ρέππας.