Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020
x

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ

Στην Κρήτη βρίσκεται από το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ο οποίος το βράδυ θα κηρύξει, με ομιλία του, την επίσημη έναρξη του συνεδρίου των Κρητών όπου γης.

Στην Κρήτη βρίσκεται από το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ο οποίος το βράδυ θα κηρύξει, με ομιλία του, την επίσημη έναρξη του συνεδρίου των Κρητών όπου γης, που πραγματοποιείται στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Ο πρωθυπουργός έφθασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου το μεσημέρι όπου τον υποδέχθηκαν ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, η Νομάρχης Ηρακλείου, ο δήμαρχος, βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως μετά την άφιξή του αναχώρησε για την Κριτσά Λασιθιου, όπου και επισκέφθηκε τον εκεί πρότυπο αγροτικό συνεταιρισμό.

Ο Γ. Παπανδρέου συνεχάρη τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους για την άψογη ποιότητα των προϊόντων τους, η οποία έχει επιφέρει σειρά σημαντικών διακρίσεων και βραβείων. Ακολούθως μετέβη στην πλατεία της Κριτσάς όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

«Είστε ευλογημένος τόπος. Ήρθα εδώ στην Κρήτη για να πάρω δύναμη, αλλά και να δείξω σε όλους ότι η περιφέρεια και η Ελλάδα έχουν δύναμη», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι αυτό δείχνει ότι υπάρχει η Ελλάδα της αξίας, της φαντασίας, της δουλειάς, της δημιουργικότητας. Πρέπει να ξαναβρούμε τις δυνάμεις μας, να μην στηριζόμαστε σε δάνειες δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την υποδοχή, τονίζοντας επίσης ότι δίνει και ο ίδιος ένα αγώνα για να ξαναβρεί η Ελλάδα την αξία της.

Μπορεί να πληρώνουμε λάθη του παρελθόντος, αλλά θα ξαναβρούμε το δρόμο μας. Κι εδώ το παράδειγμά σας είναι χαρακτηριστικό, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συνέδριο με τίτλο «Των Κρητών οι Κοινότητες: Όραμα και Δράση», που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η αλληλογνωριμία και η τόνωση των δεσμών με την Κρήτη, η συζήτηση και η διατύπωση απόψεων για την ανάπτυξη της Κρήτης.

Τα θέματα του Συνεδρίου κατατάσσονται σε τέσσερις ενότητες και θα καλύπτουν τέσσερις συνεδρίες. Συγκεκριμένα:

-Υποδομές - Περιβάλλον - Νέες Τεχνολογίες,

-Πολιτισμός - Τουρισμός - Σύγχρονη Ζωή,

-Παραγωγικοί τομείς - Επιχειρηματικότητα - Εξωστρέφεια και

-Η Κρήτη για τους Απόδημους - Οι Απόδημοι για την Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα διεξαχθούν παράλληλα τέσσερα θεματικά «εργαστήρια» τα συμπεράσματά των οποίων θα παρουσιαστούν σε μια ειδική συνεδρία.

«Θα στηρίξουμε τις παραγωγικές δυνάμεις»

Θα στηρίξουμε τις παραγωγικές δυνάμεις, τις δυνάμεις που πιστεύουν στην Ελλάδα, τις δυνάμεις που πιστεύουν στις δυνατότητες που έχει η Κρήτη, το χωριό σας η Κριτσά, ώστε να μην έχουμε ποτέ πια επιτηρήσεις, ποτέ πια κηδεμονίες, ποτέ πια κρίσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο χωριό Κριτσα στην Κρήτη, κατά την επίσκεψή του στον αγροτικό συνεταιρισμό του χωριού.

Μιλώντας στην πλατεία του χωριού αναφέρθηκε στην αγάπη που νιώθει για την Κρήτη, τονίζοντας ότι «είναι κάτι για μένα, που μου δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ένα αγώνα, να γυρίσουν τα πράγματα, να σηκωθεί ο ήλιος όπως λέμε, να υπάρχει στην Ελλάδα πάλι το χαμόγελο, να δώσουμε προοπτική, να μπορούμε να σταθούμε με τις δικές μας και όχι με δάνειες δυνάμεις».

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου αφού αναφέρθηκε στη σχέση του πατέρα του με το Λασίθι, τόνισε ότι χαίρεται γιατί βρίσκεται κοντά στην Κρήτη, αναφέρθηκε στο συνεταιρισμό της Κριτσάς που είχε επισκεφθεί και που έχει αποσπάσει πρώτο βραβείο, λέγοντας ότι αυτό δίνει κουράγιο σε όλους μας, γιατί τους τελευταίους μήνες ακούσαμε πολλά για την Ελλάδα , δύσκολα πολλές φορές, απαράδεκτα και άδικα.

Η Ελλάδα, είπε, έχει πολλές δυνατότητες και το αποδεικνύετε εσείς. Η Ελλάδα μπορεί να είναι η Ελλάδα της αξίας, η Ελλάδα που τα προϊόντα μας αναδεικνύονται πρώτα στον κόσμο, που είναι ανταγωνιστικά, που δίνουν εισόδημα στον αγρότη και τον εργαζόμενο, τόνισε.

Αφού απένειμε τα εύσημα στο συνεταιρισμό της Κριτσάς είπε ότι «μπορούμε να αναδείξουμε ότι πραγματικά με το δικό μας κόπο, με τη δική μας παραγωγική δουλειά, με τη δική μας φαντασία, καινοτομία, δημιουργικότητα και με τη δική μας παραγωγή, μπορούμε να πάμε μπροστά».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να τιμήσουμε και τα δικά μας προϊόντα, όχι επειδή είναι ελληνικά, αλλά επειδή είναι καλά και επειδή είναι η παράδοσή μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κρητική δίαιτα, τονίζοντας ότι αυτή δεν είναι μόνο η κρητική παράδοση, που θέλουμε να κρατήσουμε, αλλά είναι η παράδοση που αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο και που εμείς πρώτοι εγκαταλείπουμε.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε «να ξαναβρούμε τις παραδόσεις μας, τις δυνάμεις μας, για να χτίσουμε πάλι», όπως ανέφερε, «την Ελλάδα των αξιών. Μια Ελλάδα που θα αναγνωρίζεται. Θα είναι αξιόπιστη και θα είναι εκείνη που μπορεί να δώσει σιγουριά και ασφάλεια στις νέες γενιές», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αφού επισήμανε ότι αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος και τόνισε την αναπτυξιακή προσπάθειά του, συνεχάρη τους συνεταιριστές, λέγοντας ότι υπάρχει ένα σωστό πλαίσιο, μια σωστή τοπική ηγεσία, σωστές αντιλήψεις και προοπτικές για να πάει μπροστά ο τόπος.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι αυτά που πρέπει να αλλάξουν είναι τα κακώς κείμενα, επισημαίνοντας ότι έχουμε τις δυνατότητες και πρόσθεσε «γι΄αυτό είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε αυτές τις παραγωγικές δυνάμεις, τις δυνάμεις που πιστεύουν στις δυνατότητες που έχει η Κρήτη, το χωριό σας, η Ελλάδα, ώστε να μην έχουμε ποτέ πια επιτηρήσεις, ποτέ πια κηδεμονίες, ποτέ πια κρίσεις».

Ακολούθως ο πρωθυπουργός αφού ανέφερε ότι η κυβέρνηση και το Κίνημα που πάλευαν για την ανεξαρτησία και για την αυτονομία, ώστε ο Έλληνας και η Ελληνίδα να έχουν πάντα το κεφάλι ψηλά, σημείωσε ότι αυτό θα καταφέρουμε και πάλι. Πληρώνουμε, πρόσθεσε, τα λάθη του παρελθόντος, πληρώνουμε τις αμαρτίες του παρελθόντος, ιδιαίτερα των τελευταίων ετών, αλλά θα βγούμε από την κρίση.

Ο Γ. Παπανδρέου στάθηκε στις προσπάθειες που κάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για θέματα του λαδιού, ενώ παρότρυνε τους ξενοδόχους και τα σουπερμάρκετ να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα του κρητικού ελαιολάδου, όχι μόνο, όπως είπε, γιατί αυτό είναι σωστό για την υγιεινή διατροφή, ή για τη διαφήμιση της χώρας μας, αλλά γιατί θα είναι ποιοτικά καλύτερος ο τουρισμός και το τουριστικό προϊόν.

Καταλήγοντας ζήτησε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας που είναι πολύ σημαντικό και θα έχουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα. «Η παρουσία μου εδώ και η αγάπη σας που έδωσαν δυνάμεις και θα αναδείξω τη δική σας δύναμη, τη δύναμη του λαού μας, τη δύναμη του ελληνισμού, τη δύναμη αυτών των ανθρώπων που μοχθούν, παράγουν και κάνουν μια Ελλάδα της αξίας», συμπλήρωσε.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ