Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Εργαζόμενοι Παπανικολάου: Ακέφαλη η θέση διευθυντή της παθολογικής

Για μεθοδεύσεις από πλευράς της διοικήτριας σε μια κρίσιμη υγειονομικά περίοδο κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Τη σφοδρή αντίδραση των εργαζόμενων του νοσοκομείου Παπανικολάου προκαλεί η μη τοποθέτηση, όπως αναφέρουν, διευθυντή στην Παθολογική Κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος από τη διοικήτρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, «παρ' ό,τι η θέση  και η επιτροπή που προβλέπεται (θεσμικά) ανακοίνωσε την προτεραιότητα με βάση την μοριοδότηση και τα βιογραφικά των υποψήφιων Διευθυντών, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου έχοντας απ’ ότι φαίνεται άλλα σχέδια ή εντολές , δεν προχωρά στην άμεση τοποθέτηση».

Οι εργαζόμενοι μάλιστα κάνουν λόγο γα μεθοδεύσεις σε μια κρίσιμη υγειονομικά περίοδο, κατηγορώντας τη διοικήτρια για «απαράδεκτες ενέργειες».

«Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή  φορά ότι πάγια θέση του Σωματείου είναι η με διαφάνεια προκήρυξη των θέσεων, η πραγματοποίηση των κρίσεων των Διευθυντών με την προβλεπόμενη μοριοδότηση , με βάση τα αποδεδειγμένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Πάγια θέση του Σωματείου είναι η λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και η τοποθέτηση των Προϊστάμενων με νόμιμες κρίσεις  και διαφάνεια στις διαδικασίες. Οι παραβιάσεις των παραπάνω αρχών στοχεύουν στον εκβιασμό των εργαζόμενων και στην δημιουργία κλίματος εκφοβισμού», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζόμενων του νοσοκομείου Παπανικολάου.