Skip to main content

Παπαρήγα: Η διαπάλη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ίδια αντιλαϊκή τροχιά

Η πρώην γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2023 στην Ολομέλεια της βουλής, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι «κινούνται στην ίδια τροχιά της ενίσχυσης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, η οποία είναι ασυμβίβαστη με το παραμικρό βήμα βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του λαού».

«Η κοινή τροχιά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι η προώθηση της πολιτικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, των σχεδιασμών τους. Το ΚΚΕ εξετάζει τις αναξιοποίητες δυνατότητες της χώρας που υπονομεύονται από το κεφάλαιο, τα άλματα που κάνει η επιστήμη και τα συγκρίνει με το βιοτικό επίπεδο του λαού, αναδεικνύοντας την ανάγκη για μια κοινωνία που θα περιλαμβάνει το σύνολο των αναγκών του λαού σε εργασία, στέγαση, παιδεία, υγεία, πολιτισμό, αναψυχή», τόνισε η κ. Παπαρήγα και συμπλήρωσε:

«Το ΚΚΕ παλεύει και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης για να μην εγκλωβίζεται το εργατικό κίνημα ανάμεσα στα κάλπικα διλήμματα των κυβερνήσεων».

Έμφαση έδωσε η κ. Παπαρήγα στο τομέα της εκπαίδευσης, κάνοντας λόγο για «επίθεση στη χρηματοδότηση της παιδείας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υποδομές», και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ενδιαφέρεται για το σχολείο της μειωμένης γενικής μόρφωσης και των δεξιοτήτων».

Σχολιάζοντας «την υπόθεση διαφθοράς και συμμετοχή Ευρωπαίων αξιωματούχων για να ευνοηθεί το Κατάρ», η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι «αυτά είναι τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και δεν πρόκειται για αμαύρωσή τους, όπως διατείνονται».

Κλείνοντας επεσήμανε ότι «η διαπάλη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ίδια αντιλαϊκή τροχιά, ενώ το ΚΚΕ κινείται στην αντίπαλη τροχιά από τη δική τους».