Skip to main content

Παπαθεοδώρου: Να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας (video)

«Πιθανότατα πιστεύουμε ότι είμαστε κάτι ξεχωριστό για το Basketball Champions League, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική», είπε ο κόουτς του ΠΑΟΚ

Στην ανάγκη της αντίδρασης του ΠΑΟΚ στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τη Βόννη για την 9η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Ο προπονητής του «Δικεφάλου» δήλωσε πως η γερμανική ομάδα ήταν καλύτερη από την αρχή του αγώνα, στάθηκε στους 21 πόντους που βρήκε στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και στο γεγονός ότι έπαιξε με μεγαλύτερη ένταση και συγκέντρωση σε σύγκριση με την ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κόουτς των «ασπρόμαυρων»:

«Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ τη Βόννη για αυτή τη νίκη. Ήμασταν εκτός παιχνιδιού από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Αφήσαμε τους αντιπάλους να σκοράρουν 21 πόντους στον αιφνιδιασμό, ενώ εμείς δεν είχαμε ούτε έναν. Έπαιξαν με μεγαλύτερη ένταση και μεγαλύτερη συγκέντρωση και αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όταν γενικά η ομάδα δεν είναι έτοιμη να παίξει ένα παιχνίδι σαν αυτό, δεν είναι τόσο εύκολο να αντιδράσουμε. Ήταν κάτι σαν ψεύτικη αντίδραση.

Όταν η ομάδα εμφανίζεται έτσι στο γήπεδο, πιστεύω ότι η ευθύνη είναι του προπονητή, επειδή δεν παίξαμε το παιχνίδι μας. Σίγουρα πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να αλλάξουμε κάτι στον τρόπο σκέψης μας. Πιθανότατα πιστεύουμε ότι είμαστε κάτι ξεχωριστό για το Basketball Champions League, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους φιλάθλους μας. Μας υποστήριξαν για 40 λεπτά και τους ευχαριστώ για τη βοήθειά τους».

Από τη μεριά του, ο Γουίλ Χάτσερ δήλωσε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Πιστεύω ότι είχαμε ένα καλό πλάνο μπαίνοντας στον αγώνα, πλάνο που δεν εκτελέσαμε όμως. Γενικά, ξέραμε ότι η αντίπαλη ομάδα θα παλέψει, ξέραμε ότι χρειαζόταν τη νίκη απόψε, οπότε η δική τους αθλητικότητα, ήταν μεγαλύτερη από τη δική μας. Ήταν πιο δυνατοί και αυτό ήταν το κλειδί στο παιχνίδι. Φάνηκαν λίγο πιο δυνατοί από εμάς, λίγο πιο γρήγοροι αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Και οι δύο ομάδες, έπαιξαν πριν δύο μέρες.

Για την αντίδραση της ομάδας στο τρίτο δεκάλεπτο: «Βγάλαμε αντίδραση μετά το πρώτο ημίχρονο, όπως έπρεπε, αλλά δεν τη διατηρήσαμε. Οι αντίπαλοι έβαλαν κάποια σημαντικά τρίποντα και ξαναπήγαν τη διαφορά στους 15 πόντους. Αυτό, έσπασε την αυτοπεποίθηση μας και χάσαμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε. Μου άρεσε η αντίδραση, αλλά δεν την κρατήσαμε. Δε θέλαμε να ανεβάσουμε το ρυθμό με αυτήν την ομάδα και αυτό σίγουρα μας πλήγωσε. Αφήσαμε αιφνιδιασμούς, πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, εύκολα καλάθια και αυτό έπαιξε το ρόλο του».