Skip to main content

Παπούλιας: «Να εγκαταλείψει αναχρονισμούς και ιδεολογήματα η πΓΔΜ»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τη Σλοβενία, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη, τόνισε ότι είναι στο χέρι της πΓΔΜ να κάνει το βήμα και να αλλάξει τη στάση της.

Στοχέρι της ηγεσίας της πΓΔΜ είναι να κάνειτο βήμα και να εγκαταλείψει αναχρονισμούςκαι ιδεολογήματα, υπογράμμισε ο Πρόεδροςτης Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, απότη Σλοβενία, όπου πραγματοποιεί τριήμερηεπίσημη επίσκεψη.


Ερωτηθείςσχετικά με το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδροτης Σλοβενίας, Ντανίλο Τουρκ, ο κ.Παπούλιας, σημείωσε: «Εγώ ο ίδιοςυπέγραψα, ως υπουργός των Εξωτερικών,την Ενδιάμεση Συμφωνία. Εμείς κάναμεόλες τις υποχωρήσεις».


Απότην πλευρά του ο Σλοβένος πρόεδρος, σεερώτηση για το ίδιο θέμα, επεσήμανε πωςο δρόμος προς τη διευθέτηση περνάειμέσα από τη διπλωματία.


Αναφερόμενοςστις προσπάθειες της Αθήνας να προωθήσειτην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στηνΕυρωπαϊκή Ένωση, ο Έλληνας Πρόεδροςυπογράμμισε ότι «η Ελλάδα στα πλαίσιατης κοινοτικής αλληλεγγύης αποδίδειιδιαίτερη σημασία στην υποστήριξη τηςΣλοβενίας».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ