Skip to main content

Παππάς: Δεν επιδιώκω να είμαι αρεστός, δεν θα ενδώσω

Αναφορικά με την κρίση του ΣτΕ ο υπουργός Επικρατείας παρατηρεί ότι «η απόφαση είναι βεβαίως αρνητική, οι δικαστές όμως φάνηκαν διχασμένοι»

«Δεν επιδιώκω να είμαι αρεστός», αναφέρει ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στη Figaro, στην οποία ο δημοσιογράφος σχολιάζει ότι με τους χειρισμούς του, όσον αφορά τα τηλεοπτικά, ο υπουργός Επικρατείας έχει προκαλέσει «την οργή του Τύπου και της κοινής γνώμης».

Η γαλλική εφημερίδα γράφει για τον κ. Παππά ότι είναι «ένα από τα πιο πολυσυζητημένα άτομα στην Ελλάδα τις τελευταίες αυτές εβδομάδες», προσθέτει ότι είναι «το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και θεωρείται ότι ασκεί μεγάλη επιρροή στο εσωτερικό της κυβέρνησης». «Παρ' όλα αυτά», συμπληρώνεται, «ξεκινώντας μια μεταρρύθμιση στον ιδιωτικό οπτικοακουστικό τομέα, έχει προκαλέσει την οργή του Τύπου και της κοινής γνώμης».

Ο ίδιος απαντά: «Είμαι ο υπουργός που για πρώτη φορά έκανε τους ιδιοκτήτες των καναλιών να πληρώσουν 60 εκατ. ευρώ για τους φόρους από τις διαφημίσεις και τις εκπομπές σήματος που ουδέποτε είχαν καθορισθεί. Και τώρα, ήταν έτοιμοι να πληρώσουν 250 εκατ. ευρώ για τις άδειες. Δεν θα ενδώσω, αναμένω επικρίσεις».

Αναφορικά με την κρίση του ΣτΕ ο υπουργός Επικρατείας παρατηρεί ότι «η απόφαση είναι βεβαίως αρνητική, οι δικαστές όμως φάνηκαν διχασμένοι, υιοθέτησαν την αντισυνταγματικότητα με 14 ψήφους, έναντι 11, που σημαίνει ότι για δύο ψήφους θα είχαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα».

Κατά τον κ. Παππά, «πρόκειται για ένα προσωρινό φρένο». «Όταν ξεκινήσαμε αυτή τη μάχη κανείς δεν ήθελε να ακούσει για άδειες πόσωμάλλον για να πληρώσει για να τις αποκτήσει. Σήμερα, ακόμα και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, που από την αρχή μάς μάχεται, δεν αμφισβητεί το προφανές. Σε πολιτικό επίπεδο επομένως έχουμε πρόοδο για το θέμα αυτό. Είμαι ήρεμος», συνεχίζει.

Ακόμη, εκτιμά ότι θα υπάρξει συναίνεση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς η ΝΔ «δεν μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει την ολιγαρχία των ΜΜΕ, την οποία πολεμάμε. Δεν είναι ηθικό». «Το ΕΣΡ θα πρέπει να ξαναρχίσει όλη τη διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών. Δεσμεύομαι να θέσω στη διάθεσή του, αν το επιθυμεί, όλη την τεχνική και διοικητική υποστήριξη που είναι απαραίτητη για αυτό», προσθέτει ο κ. Παππάς.