Skip to main content

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Χρ.Οικονομίδης

Την παραίτησή του υπέβαλε και επίσημα στην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης.
Την παραίτησή του υπέβαλε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης, έπειτα από 32 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και 11 χρόνια στη θέση του δημάρχου. Η παραίτησή του έγινε δεκτή σήμερα από την περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Οικονομίδης ανέφερε πως «ήρθε η ώρα να παραδοθεί η σκυτάλη στους νεότερους. Να κινηθούν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου δημάρχου και να δοθεί η δυνατότητα σε άξια στελέχη της παράταξης να διοικήσουν και να υπηρετήσουν τον τόπο».

Σε περίπου δέκα μέρες, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Θεοδόσης Μπακογλίδης, θα συγκαλέσει, σύμφωνα με το νόμο, τη δημοτική ομάδα, προκειμένου τα μέλη της να εκλέξουν το νέο δήμαρχο Καλαμαριάς.

Υποψήφιοι δήμαρχοι είναι: ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, η Μαρία Παυλίδου, η Θεοδόση Μπακογλίδη, ο Γιάννης Ιωσηφίδης, ο Σταύρος Ζαμπέτογλου και ο Μπάμπης Ξανθόπουλος.