Skip to main content

Παραιτήθηκε το Δ.Σ της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα στον πρωθυπουργό το ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας την αδράνεια των αρμόδιων υπουργείων στη λήψη αποφάσεων για θέματα όπως η παραχώρ
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα στον πρωθυπουργό τον Διοικητικό Συμβούλιο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης (ΑΖΚ) καταγγέλλοντας την αδράνεια των αρμόδιων υπουργείων στη λήψη αποφάσεων για θέματα όπως την παραχώρηση γης και την παροχή κινήτρων σε επιχειρήσεις.

Παράλληλα, σε επιστολή προς τον κ. Παπανδρέου του δημάρχου Θεσσαλονίκης και αναπληρωτή προέδρου της ΑΖΚ, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, υπογραμμίζεται πως δεν έχει συσταθεί αρμόδια αρχή στην οποία να υποβάλλονται οι προτάσεις της εταιρίας, ενώ, όπως αναφέρεται, δεν έχουν μεταβιβαστεί ακόμη οι ευθύνες στους αρμόδιου υπουργούς, «με αποτέλεσμα η λειτουργία της ΑΖΚ να είναι αδύνατη».

«Αναξιοποίητο και με κίνδυνο να θεωρηθεί ως μη υπάρχον» είναι για τους παραπάνω λόγους το έργο της εταιρίας, τονίζει ο κ. Παπαγεωργόπουλος και καταλήγει: «Τα μέλη του ΔΣ της ΑΖΚ υποβάλλουν την παραίτηση τους, με αίτημα την άμεση αντικατάσταση τους, προς το συμφέρον της εταιρίας και του εγχειρήματος της Ζώνης Καινοτομίας».