Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΟΜΙΚΡΟΝ: ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Σε δεκαήμερη καραντίνα πέντε Έλληνες πολίτες που ταξίδεψαν από χώρες της Νοτίου Αφρικής - Δεν πρόκειται για κρούσματα κορωνοϊού

Σε δεκαήμερη καραντίνα τέθηκαν Έλληνες πολίτες που ταξίδεψαν από χώρες της Νοτίου Αφρικής, μετά τον εντοπισμό της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, πρόκειται για πέντε Έλληνες πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα, καθώς αφίχθησαν στη χώρα μας από χώρες της νότιας Αφρικής.

Συγκεκριμένα, οι τρεις ήρθαν από τη Νότια Αφρική και οι άλλοι δύο από τη Ζιμπάμπουε, ενώ η πτήση τους έφτασε σήμερα στην Αθήνα μέσω Ντουμπάι.

Οι εν λόγω Έλληνες πολίτες βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Παραλιακής και δεν έχουν συμπτώματα κορωνοϊού.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, δεν είναι κρούσματα, ωστόσο εφαρμόζεται η 10ήμερη καραντίνα που ορίζουν οι νέες οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι, αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη «Omicron») του SARS-COV-2 και ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της κυβέρνησης για τις χώρες Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:

- Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις, με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών, ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.

- Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν τη xώρα μας, σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.

- Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).

- Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για δέκα ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ