Skip to main content

Παραλύει η χώρα

Κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων, ενόψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου των μέτρων.

Κορυφώνονται σήμερα, με την 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων, ενόψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου των μέτρων.

Το απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί, στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως. Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει χωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, έχουν σχεδιασθεί έτσι, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν, όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο ηλεκτρικός καθώς και το Μετρό, ενώ το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός δεν θα κινηθούν.

Στη Θεσσαλονίκη στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.