Skip to main content

Πλημμύρες: Παραμένει κλειστή η ΠΑΘΕ - Προβληματισμός για το τι θα βγει στην επιφάνεια όταν αποτραβηχτεί το νερό

Για έκτο 24ωρο παραμένει κλειστή η ΠΑΘΕ - Άγνωστο το πότε θα ανοίξει, αφού χρειάζεται έλεγχος πριν δοθεί στην κυκλοφορία

Παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθήνας-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λάρισας, ωστόσο η κατάσταση βελτιώνεται καθώς καταγράφεται υποχώρηση των υδάτων.

Το τμήμα Νίκαιας Λάρισας – Λεπτοκαρυάς Πιερίας παραμένει κλειστό, με τα νερά να μην έχουν ακόμη αποτραβηχτεί, γεγονός που προκαλεί το ερώτημα τι θα φανεί όταν αποτραβηχτούν τα νερά στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Το σηµείο που προβληµατίζει περισσότερο τους µηχανικούς είναι το τµήµα από το 364ο έως το 366ο χλµ., το επίχωµα ανάµεσα στους κόµβους Γυρτώνης και Συκουρίου.

Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υποδοµών στην εφημερίδα Καθημερινή, ο αυτοκινητόδροµος δεν µπορεί να ανοίξει αµέσως µόλις αποτραβηχτούν τα νερά, καθώς κανείς δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Μόλις τα νερά αποτραβηχτούν, θα πραγµατοποιηθούν καθαρισµός του οδοστρώµατος και ένας πρώτος έλεγχος για βλάβες. Ακολούθως η προσοχή θα στραφεί στο προαναφερθέν επίχωµα, το οποίο ενδέχεται να χρειάζεται ενίσχυση.

Όσον αφορά στα χωριά του θεσσαλικού κάμπου και συγκεκριμένα της Καρδίτσας, των Τρικάλων, του Παλαμά, της Φαρκαδόνας, του Δομοκού και των Φαρσάλων, τα νερά υποχωρούν και αποκαλύπτονται οι οδικοί άξονες.

Έχει αποκατασταθεί η οδική σύνδεση με όλα τα χωριά εκτός από το Κεραμίδι του δήμου Φαρκαδόνας.