Skip to main content

Παραμένουν στο ναδίρ τα ποσοστά του Σαρκοζί

Εξακολουθεί να υπολείπεται σοβαρά των σοσιαλιστών ο πρόεδρος της Γαλλίας, καθώς δύο χρόνια πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές υπολείπεται κατά εννέα μονάδες των αντιπάλων του.
Εξακολουθεί να υπολείπεται σοβαρά των σοσιαλιστών ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, καθώς δύο χρόνια πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές υπολείπεται κατά εννέα μονάδες των αντιπάλων του, παρά τη μικρή βελτίωση που παρουσίασαν τα ποσοστά του.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία TNS-Sofres Logica για την εφημερίδα Le Figaro, ο Σαρκοζί είδε τα ποσοστά του να αυξάνονται στο 30% από 26% που ήταν τον Ιούλιο, αλλά παρά τη βελτίωση εξακολουθεί να υπολείπεται του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος είναι στο 37%, δύο μονάδες πάνω σε σχέση τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από τις 27 έως τις 31 Αυγούστου, το συντηρητικό κόμμα του Σαρκοζί, το UMP, βρίσκεται στο 32%, εννέα μονάδες κάτω από τους σοσιαλιστές που είναι στο 41%.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων των Σοσιαλιστών και νυν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, είναι στην πρώτη θέση του καταλόγου με τους πολιτικούς που οι Γάλλοι θέλουν να δουν σε πιο εξέχουσες θέσεις, με 45% έναντι 44% της αρχηγού των Σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί.

Πάντως ο Σαρκοζί εξακολουθεί να πολώνει τους Γάλλους, καθώς στην έρευνα έχει τον υψηλότερο δείκτη αποδοκιμασίας με 67%. Εκτός από το σχέδιό του να αυξήσει την κατώτατη ηλικία για τη συνταξιοδότηση κατά δύο χρόνια, στα 62, ο Σαρκοζί έχει επισύρει την κριτική οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης για την πολιτική της καταστολής της εγκληματικότητας που είχε ως στόχο τους Ρομά που διαμένουν παράνομα στη Γαλλία.

Ο Φιγιόν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για τους Ρομά κράτησε χαμηλούς τόνους και έχει χαμηλότερο δείκτη αποδοκιμασίας, στο 56%.