Skip to main content

Παραπολιτικά και παρασκήνια για τις εκλογές στον δήμο Θεσσαλονίκης

Νέο κύμα παρουσίασης υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από συνδυασμούς του δήμου. Συναντήσεις και... συζητήσεις για κοινή κάθοδο.

Γράφει ο Σαλονικιός

Νέο κύμα παρουσίασης υποψήφιων δημοτικών συμβούλων συνδυασμών του δήμου Θεσσαλονίκης θα έχουμε τις προσεχείς ημέρες. Την Πέμπτη πρόκειται να παρουσιαστούν άλλοι έντεκα υποψήφιοι του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη» με υποψήφιο τον Πέτρο Λεκάκη. Η παρουσίαση θα γίνει πιθανότατα στο καφέ του Ναυτικού Ομίλου. Θυμίζω ότι είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της πρώτης εντεκάδας, πριν από μερικές ημέρες, σε εκδήλωση η οποία είχε γίνει στη Χαριλάου.

Μέσα στην εβδομάδα ο συνδυασμός θα λειτουργήσει και τα γραφεία του, απέναντι από το λιμάνι, τα οποία αυτές τις μέρες ετοιμάζονται. Επίσης, εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να βγει στον αέρα ένα ακόμη βιντεάκι του συνδυασμού στο οποίο θα πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Μαρία Λεκάκη, αδελφή του Πέτρου.

Άλλους είκοσι υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους θα παρουσιάσει την προσεχή Κυριακή ο συνδυασμός «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Σπύρο Βούγια. Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο εκδήλωσης, στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του δημαρχείου, στις 11 το πρωί. Πληροφορούμαι πως μεταξύ των είκοσι θα είναι και άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, ο Βασίλης Διαμαντάκης και η Σοφία Ασλανίδου.

Στην εκδήλωση ο Βούγιας θα παρουσιάσει την πρότασή του για την ανάπλαση της παλιάς Παραλίας, ενώ ο Σταύρος Κωνσταντινίδης θα μιλήσει για τις δικές του «έξυπνες» λύσεις για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας εντός των πόλεων.

Με τους είκοσι νέους υποψήφιους συμβούλους η «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» φτάνει τους πενήντα, μεταξύ των οποίων είναι και εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι (Κουράκης, Αβαρλής, Αϊβάζογλου, Τελίδης, Ακριτίδου, Διαμαντάκης) καθώς και οι Λειψιστινού, Καρούμπης. Πληροφορούμαι ότι μεταξύ των υποψηφίων συμβούλων θα είναι οι Δανάη Καζαντζή από την Δ’ Κοινότητα, Φίλιππος Μπαντής από τη Β’, Λένα Ψημένου από τη Γ’, Πέτρος Δημητρακόπουλος από την Α’ και Στέλιος Τσούλιας από την Ε’.

Κλείνω με την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» λέγοντας ότι το πλήρες πρόγραμμα του συνδυασμού θα παρουσιαστεί προς τα τέλη Μαρτίου. Υπεύθυνος προγράμματος ορίστηκε ο Ανδρέας Κουράκης ο οποίος έχει και τη σχετική πείρα από τη σύνταξη των προγραμμάτων της «Πρωτοβουλίας».

Ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και στο χώρο των Οικολόγων. Μετά την αποχώρηση της Μόνικας Αϊβάζογλου από την παράταξη «Οι Γειτονιές σε Δράση», η οποία θα είναι υποψήφια με τον Βούγια, στην παράταξη εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με την «Οικολογία Αλληλεγγύη» η οποία έχει υποψήφιο τον Μιχάλη Τρεμόπουλο.

Όπως πληροφορούμαι, το βράδυ έγινε συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών στην οποία εξετάστηκε η δυνατότητα κοινής καθόδου, αλλά με υποψήφιο τον Τρεμόπουλο. Εφόσον ευδοκιμήσει η προσπάθεια στο ψηφοδέλτιο της «Οικολογίας Αλληλεγγύης» θα συμμετάσχει και ο Παναγιώτης Λογγινίδης ο οποίος είναι ο επικεφαλής της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» μετά την αποχώρηση της Αϊβάζογλου. Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες.