Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020
x

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Μια καινούρια μελέτη για την απόσπαση των αρχαίων θα σημαίνει χρονική καθυστέρηση και αύξηση του κόστους του έργου, τονίζει το δημοτικό σχήμα

Βέλη κατά του δημάρχου Κ. Ζέρβα και του περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, σχετικά με τη θέση τους για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, εξαπολύει η δημοτική παράταξη με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου, «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Όπως σημειώνει η παράταξη σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Καμία διαπραγμάτευση με την μνήμη της πόλης», ο σταθμός της Βενιζέλου πρέπει και θα συνεχίσει με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, για την ανάδειξη των πολλαπλών προσώπων της ίδιας της πόλης. «Οποιοσδηποτε άλλος σχεδιασμός θα είναι καταστροφικός στο πριν και στο τώρα», υποστηρίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο σταθμός της Βενιζέλου, κ. Ζέρβα, κ.Τζιτζικώστα δεν μπορεί να είναι ένα μουσείο, είναι η μνημειακή εικόνα "της πόλης στο εσωτερικό της πόλης".

Δεν μπορεί ένα ζωντανό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς μας να αντιμετωπίζεται ως ένα αρχαιολογικό εύρημα που μπορεί να αποσπάται και να επανατοποθετείται.

Η "Μέση Οδος" είναι η ιστορία της πόλης μας, η καταγραφή της στους αιώνες,είναι το σημείο της διαδρομής μας στο σήμερα, η ταυτότητα μας και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε.

Ας γίνει επιτέλους κατανοητό σε ολους, ότι δεν μπορουν να παρεμβαίνουν κατά πως τους εξυπηρετεί, στην ιστορία μας, εξυπηρετώντας συμφέροντα και εμμονές.

Ο σταθμός της Βενιζέλου πρέπει και θα συνεχίσει με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, για την ανάδειξη των πολλαπλών προσώπων της ίδιας της πόλης.

Οποιοσδηποτε άλλος σχεδιασμός θα είναι καταστροφικός στο πριν και στο τώρα.

Εκτός από την έλλειψη σεβασμού στην ιστορία της πόλης, μια καινούρια μελέτη για την απόσπαση των αρχαίων θα σημαίνει χρονική καθυστέρηση και αύξηση του κόστους του έργου».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ