Skip to main content

«Παράθυρο» Θεοχάρη για στήριξη της κυβέρνησης σε επιμέρους θέματα

Είμαι ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης, ασκώ σφοδρή κριτική και στον προϋπολογισμό και στα οικονομικά μέτρα, τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης.

Το ενδεχόμενο να στηρίξει την κυβέρνηση σε επιμέρους θέματα άφησε ανοιχτό ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, δηλώνοντας ότι «δεν έχει ταμπού» να συμφωνήσει με ό,τι είναι σύμφωνο με τις αρχές του.

«Έχουν ακουστεί σενάρια για το ότι συνεργάζομαι, πηγαίνω στη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που είμαι ανεξάρτητος. Είμαι ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης, ασκώ σφοδρή κριτική και στον προϋπολογισμό και στα οικονομικά μέτρα. Δεν έχω ταμπού να συμφωνήσω εκεί, που πράγματι αυτό που έρχεται, είναι σύμφωνα με τις αρχές μου, σε σχέση για παράδειγμα με κοινωνικά δικαιώματα ή σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι «στο βαθμό που πραγματικά υλοποιηθεί η πλήρης αποσύνδεση με την ελληνική ιστορία, στο βαθμό δηλαδή που υλοποιήσουν τις αλλαγές με τέτοιο τρόπο που εξηγούν ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική και δεν έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, τότε η Συμφωνία αυτή είναι θετική». Ερωτηθείς αν θα μπορούσε η κυβέρνηση να προσβλέπει στη θετική του ψήφο για το θέμα αυτό ο ανεξάρτητος βουλευτής απάντησε: «Ακριβώς».

Κληθείς να απαντήσει αν θα έδινε ευρύτερα στήριξη στην κυβέρνηση, ο κ. Θεοχάρης είπε: «Για αυτό είπα προηγουμένως ότι οι πολιτικές συνθήκες που επικρατούν εκείνη τη στιγμή για παράδειγμα μια πρόταση μομφής έχει αντικείμενο συγκεκριμένο μπορεί να είναι συνολικά κατά της κυβέρνησης κατά κάποιων υπουργών, όλα αυτά δεν μπορεί κάποιος να τα απαντήσει γενικά και υποθετικά. Να απαντήσει κάποιος σε ένα υποθετικό ερώτημα χωρίς να ξέρει το συγκεκριμένο αυτής της πρότασης μομφής…». Επισήμανε πάντως ότι ο ίδιος είναι και παραμένει «βουλευτής της αντιπολίτευσης».