Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
x

ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΝΤΕΠΩ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το καράβι που άλλοτε δέσποζε μπροστά από το δημαρχείο και απομακρύνθηκε από τη νέα διοίκηση του δήμου βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ντεπώ.

Παρατημένο στον αύλειο χώρο του Ντεπώ βρίσκεται το καράβι που άλλοτε δέσποζε έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ το 2016 είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου στολισμού.

Σχετική φωτογραφία που δείχνει το καράβι ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης, εκφράζοντας εμμέσως τη δυσαρέσκειά του για την κατάληξη του καραβιού και προτείνοντας αυτό να τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση κοντά στη θάλασσα της πόλης.

«Ηταν ένα μικρό καράβι. Ανεξάρτητα από τις αισθητικές προτιμήσεις της νέας δημοτικής αρχής, το καράβι είναι μέρος της ελληνικής παράδοσης να στολίζεται τα Χριστούγεννα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης και τονίζει: «Καλό θα ήταν λοιπόν, χωρίς μεμψιμοιρίες, να τοποθετηθεί σε περίοπτο χώρο κοντά στη θάλασσα, στη συμβολή των οδών Σοφούλη και Μ.Κάλλας».

Το καράβι υπήρξε πρωτοβουλία του τέως δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, και απομακρύνθηκε από τον χώρο του δημαρχείου με απόφαση της νέας διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρώην αντιδημάρχου:

Ηταν ένα μικρό καράβι....

Ήταν από τις πρώτες αποφάσεις του νέου δημάρχου Θεσσαλονικης. Με εντολή του, το καράβι που είχε στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου στολισμού το 2016 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε έξω από το δημαρχείο της πόλης, απομακρύνθηκε από το δημαρχείο για αποθήκευση σε άλλο σημείο.

Το βρήκα παρατημένο στον αύλειο χώρο του ΝΤΕΠΩ, από όπου και η φωτογραφία.

Ανεξάρτητα από τις αισθητικές προτιμήσεις της νέας δημοτικής αρχής, το καράβι είναι μέρος της ελληνικής παράδοσης να στολίζεται τα Χριστούγεννα.

Καλό θα ήταν λοιπόν, χωρίς μεμψιμοιρίες, να τοποθετηθεί σε περίοπτο χώρο κοντά στη θάλασσα, να στολιστεί όπως του πρέπει και να συμβάλλει στον στολισμό και τη λαμπρότητα της Θεσσαλονικης τις γιορτινές αυτές μέρες.

Προτείνω να τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών ΣΟΦΟΥΛΗ και Μ.ΚΑΛΛΑΣ.


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ