Skip to main content

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα μπλόκα ζητούν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

Με αναφορά προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου απαντά η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας στα μπλόκα που έστησαν οι αγρότες στις Μικροθήβες και σε άλλα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.
Με αναφορά προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου απαντά η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας (ΕΞΜ) στα μπλόκα που έστησαν οι αγρότες στις Μικροθήβες και σε άλλα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Οι ξενοδόχοι ζητούν εισαγγελική παρέμβαση σε περίπτωση που οι αγρότες προχωρήσουν σε αποκλεισμό του δρόμου καταγγέλλοντας ότι οι επιχειρήσεις τους τελούν υπό καθεστώς ομηρίας από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα μπλόκα έχουν άμεσες επιπτώσεις στην πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που το βουνό των Κενταύρων αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα. Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης, καλεί τους επιχειρηματίες άλλων κλάδων να συνταχθούν με την πρακτική των ξενοδόχων σημειώνοντας ότι σε μία χρονιά κατά την οποία η οικονομική κρίση μαστίζει το σύνολο του επιχειρείν, δεν είναι δυνατόν να καταστρατηγείται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών και διακίνησης των αγαθών.

Οι ξενοδόχοι τονίζουν ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί επισκέπτες από Βόρεια ή τη Νότια Ελλάδα να μην είναι σε θέση να προσεγγίσουν εύκολα τη Μαγνησία και το Πήλιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων. Μάλιστα, τα μέλη της Ένωσης εμφανίζονται αποφασισμένα να κινηθούν νομικά και για το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών διεκδικώντας από τους υπευθύνους αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη.