Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
x

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ: ΜΗΝΥΜΑ ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΣΤΟΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τη συνεχή στήριξη της Ουάσιγκτον στις συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Μήνυμα του Άντονι Μπλίνκεν στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα ελληνοτουρκικά. Τη συνεχή στήριξη της Ουάσιγκτον στις συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έθεσε το θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, «ο υπουργός Μπλίνκεν και ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου συζήτησαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των κοινών μας συμφερόντων στη Συρία και στο Αφγανιστάν. Ο υπουργός (Μπλίνκεν) σημείωσε τη συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ στις συνομιλίες μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ Τουρκίας και Ελλάδας και τόνισε τη σημασία της προώθησης και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών».

Έως στιγμής το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για τη συνομιλία των δυο ανδρών.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ