Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
x

ΤΡΙΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - 15 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ

Τρικάκια πέταξαν μέλη του Ρουβίκωνα σήμερα το απόγευμα έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας - Τουλάχιστον 15 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας σήμερα το απόγευμα στο σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μέλη του Ρουβίκωνα λίγο μετά τις 19:00 βρέθηκαν έξω από το σπίτι της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Μεταξουργείο και πέταξαν τρικάκια.

Αμέσως μετά αποχώρησαν από το σημείο, όπως αναφέρει το protothema.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 15 - 17 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες μεταφέρονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Επιτροπής Αλληλεγγύης» για την παρέμβαση, «δύο αγωνιστές και μέλη του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ και του Ρουβίκωνα, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης και ο Νίκος Ματαράγκας, κατηγορούνται για την εκτέλεση ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016».

Επίσης, ανακοινώνεται μοτοπορεία αλληλεγγύης την Παρασκευή στην Πλατεία Εξαρχείων, ενώ απευθύνεται και κάλεσμα για συγκέντρωση στο Εφετείο στις 13 Οκτωβρίου, όποτε θα διεξαχθεί η δίκη των Καλαϊτζίδη και Ματαράγκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρέμβαση στο σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου

Δύο αγωνιστές και μέλη του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ και του Ρουβίκωνα, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης και ο Νίκος Ματαράγκας, κατηγορούνται για την εκτέλεση ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016.

Η δίκη έχει οριστεί για τις 13 Οκτώβρη με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο, κατασκευασμένο από τις διωκτικές αρχές και με μάρτυρες κατηγορίας εμπόρους ναρκωτικών που χρόνια τώρα λυμαίνονται την περιοχή των Εξαρχείων στήνοντας πιάτσες ναρκωτικών υπό την προκλητική ανοχή της Αστυνομίας.

Είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την ευρύτερη κατασταλτική εκστρατεία της κυβέρνησης που χτυπά δομές του κινήματος και καταλήψεις, καταπατά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, απειλεί με είσοδο της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και οδηγεί σε ένα συνεχές όργιο αστυνομικής βίας σε συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις αλλά και σε βασανισμούς ανθρώπων που αντιστέκονται στη ΓΑΔΑ και τα αστυνομικά τμήματα.

Αυτή η δίκη δεν αφορά μόνο τον Ρουβίκωνα, ούτε είναι υπόθεση αποκλειστικά των Εξαρχείων. Αντιθέτως αφορά όλο το φάσμα του αντικαπιταλιστικού και αντικατασταλτικου κινήματος, συνολικά τον κόσμο του αγώνα και των αντιστάσεων, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, τη νεολαία αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Οι Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας σύρονται σε μια στημένη για ανθρωποκτονία δίκη, ως ηθικός αυτουργός ο πρώτος και φυσικός ο δεύτερος, και απειλούνται ακόμη και με ισόβια στέρηση της ελευθερίας τους, επειδή έπραξαν και πράττουν τα αυτονόητα.

Επειδή υπερασπίζονται το δημόσιο χώρο των Εξαρχείων από τη δυστοπία που οι μαφίες των ναρκωτικών επιχειρούν να επιβάλουν, αλλά και επειδή ενοχλούν με τη συνολικότερη δράση τους στα πλαίσια των κοινωνικών αγώνων.

Να μην επιτρέψουμε στο κράτος να κατασκευάζει κατηγορητήρια, να ρίχνει με το έτσι θέλω στη φυλακή αγωνιστές.

Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση, σε αυτές τις σκανδαλώδεις πρακτικές που μας γυρνούν στις σκοτεινές εποχές της πλήρους κρατικής αυθαιρεσίας και εκδικητικότητας, της καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου. Αυτό είναι για εμάς το βασικό διακύβευμα αυτής της δίκης.

Σας καλούμε σε μια μάχη που πρέπει να καταλήξει στην ήττα αυτής της κρατικής μεθόδευσης και στην αθώωση και νίκη των  δύο αγωνιστών, που θα είναι μια νίκη όλων μας, μια νίκη που αφορά όλη την κοινωνία.

Μοτοπορεία αλληλεγγύης, Παρασκευή 8 Οκτώβρη 19:00 Πλατεία Εξαρχείων

Όλοι στη δίκη στις 13 Οκτωβρίου, Εφετείο Αθηνών, Δέγλερη 4, στις 09:00

Επιτροπή αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ