Skip to main content

Παραιτήσεις, ανελίξεις και παρασκήνιο σε δυο μέτωπα

Πληροφορίες από το Μαξίμου λένε ότι ο παραιτηθείς Ταραντίλης γκρίνιαζε σχεδόν από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα νέα καθήκοντα του.

Ηταν κεραυνός εν αιθρία η χθεσινή παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη; Για τους παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι.

Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες από τα ενδότερα του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρουν ότι ο παραιτηθείς υπουργός γκρίνιαζε σχεδόν από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα νέα καθήκοντα του. Ο λόγος; Αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς τα βρήκε. Όταν κατάλαβε δε ότι η θέση απαιτεί εγρήγορση επί 24ώρου βάσεως ζήτησε να δει τον πρωθυπουργό. Κι εκεί διαφάνηκαν τα πρώτα σύννεφα ως προς την μακροημέρευση του στον συγκεκριμένο θώκο.

Μάταια του έλεγαν (σχεδόν) όλοι "περίμενε, θα προσαρμοστείς". Τελικώς, δεν προσαρμόστηκε ή τίποτα δεν έδειχνε ότι θα προσαρμοστεί. Και κάπως έτσι, λένε οι πληροφορίες, ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή είχε υποβάλει προφορικά τουλάχιστον την παραίτησή του. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την επόμενη μέρα κάλεσε την αναπληρώτρια εκπρόσωπο, Αριστοτελεία Πελώνη, και φέρεται να την βολιδοσκόπησε για να αναλάβει τη θέση. Εκείνη του απάντησε θετικά κι έτσι ανέλαβε την ενημέρωση την περασμένη εβδομάδα που μεσολάβησε έως την επίσημη ανακοίνωση, χθες, της παραίτησης του Χρήστου Ταραντίλη.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε επίπεδο προσώπων τις τελευταίες ώρες. Εξελίξεις δρομολογούνται και στο μέτωπο του ΟΟΣΑ. Κι αυτό γιατί μετά τον Ελβετό υποψήφιο που αποχώρησε (σσ σας είχαμε προϊδεάσει σχετικά, από τη στιγμή που ως fund manager είχε γκρίζες ζώνες στο βιογραφικό του), η κ. Αννα Διαμαντοπούλου σκαρφάλωσε στην πρώτη τριάδα των υποψηφίων για τη θέση του επικεφαλής του Οργανισμού. Οι πληροφορίες επιμένουν τώρα ότι "κάτι" υπάρχει και στο βιογραφικό του αυστραλού υποψήφιο, που είναι το φαβορί. Αν επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται, ως την Πέμπτη που θα γίνει η εκλογή, να έχουμε κι εκεί εξελίξεις