Skip to main content

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ ο Σαμαντζίδης για να οργανώσει την εκστρατεία Ζέρβα

Ο κ. Σαμαντζίδης θα έχει κεντρικό οργανωτικό ρόλο στην προεκλογική περίοδο για την παράταξη «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη», όπως και το 2019.

Την παραίτησή του από την προεδρία των ΜΜΕ του δήμου Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ) υπέβαλε ο Μηνάς Σαμαντζίδης σήμερα.

Ο κ. Σαμαντζίδης παραιτήθηκε, προκειμένου να αναλάβει κεντρικό οργανωτικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, εν όψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023.

Ο κ. Σαμαντζίδης είχε ανάλογο ρόλο και στην επιτυχημένη εκστρατεία του 2019 για την παράταξη «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» και υπό τη λογική ότι «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», αποφάσισε (προφανώς σε συνεννόηση με τον δήμαρχο) να αναλάβει και πάλι να τρέξει οργανωτικά τη δημοτική παράταξη και τον επικεφαλής της.

Η παραίτηση έρχεται εγκαίρως, λίγες μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση Ζέρβα ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Όπως και το 2019, ο κ. Σαμαντζίδης θα επιχειρήσει να οργανώσει την προεκλογική εκστρατεία και το πρόγραμμα του αγώνα για τις εκλογές.

Αύριο αναμένεται να κάνει και ο ίδιος δημοσίως ανακοινώσεις, ενώ σήμερα έστειλε την επιστολή της παραίτησής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαντζίδης είναι από εκείνους που εργάστηκαν για να φέρουν τον κ. Ζέρβα πιο κοντά στην κεντροδεξιά και τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκης, καθώς προτού αναλάβει την οργάνωση της εκστρατείας Ζέρβα για τον δήμο Θεσσαλονίκης ήταν πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης.