Skip to main content

Παρίσι: Άνδρας εντοπίστηκε στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ο άνδρας βρέθηκε στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου της Air Algérie, που αφίχθη στη γαλλική πρωτεύουσα από το Οράν

Νεαρός άνδρας εντοπίστηκε στο σύστημα προσγείωσης ενός αεροσκάφους που ήλθε από την Αλγερία, στο αεροδρόμιο Ορλί, στο Παρίσι, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές. Σύμφωνα με την αρμόδια εισαγγελία, ο άνδρας μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο άνδρας βρέθηκε αργά το πρωί στο σύστημα προσγείωσης ενός αεροπλάνου της Air Algérie, που αφίχθη στις 10.14 τοπική ώρα στο Ορλί από το Οράν. Δεν διέθετε έγγραφα ταυτότητας και η ηλικία του εκτιμάται μεταξύ 20 και 30 ετών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νωρίτερα σήμερα, πηγή από το αεροδρόμιο είχε πει πως ο νεαρός άνδρας ήταν «ζωντανός, όμως η κατάσταση της υγείας του έχρηζε επείγουσας αντιμετώπισης λόγω της σοβαρής υποθερμίας». Η Αστυνομία Αεροπορικών Μεταφορών επιβεβαίωσε στο πρακτορείο την παρουσία ενός «σοβαρά τραυματισμένου ανθρώπου» στο Ορλί.

Ο εντοπισμός του ατόμου έγινε «γύρω στις 10.30-11.00», πριν από τον τεχνικό έλεγχο του αεροσκάφους, ανέφερε από την πλευρά της μια πηγή με γνώση της υπόθεσης, επιβεβαιώνοντας πως ο άνδρας, ο οποίος «διακομίστηκε στο νοσοκομείο από τους πυροσβέστες», δεν έχει «πεθάνει».

Τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί και άλλα περιστατικά λαθρεπιβατών που κρύβονταν στα συστήματα προσγείωσης αεροσκαφών, έναν χώρο που δεν θερμαίνεται ούτε διαθέτει μηχανισμό συμπίεσης. Τον Απρίλιο, το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Σχίπχολ κατά την άφιξη ενός αεροσκάφους από το Τορόντο (Καναδά), που είχε νωρίτερα κάνει στάση στη Νιγηρία. Στο ύψος πλεύσης των εμπορικών αεροσκαφών, η θερμοκρασία του αέρα βυθίζεται στους -50 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να αποβεί μοιραία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP