Skip to main content

Παρίσι: Eπίθεση με μαχαίρι κοντά στα γραφεία του Charlie Hebdo-4 τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι από αγνώστους στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo. Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες. Αναζητείται ο δράστης.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση αγνώστων με μαχαίρι σήμερα στο Παρίσι, υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες, κοντά στα παλαιά γραφεία του Charlie Hebdo, εν μέσω της δίκης που γίνεται για τις φονικές επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 σε αυτό, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Δύο άνθρωποι βρίσκονται σε "απολύτως επείγουσα κατάσταση", διευκρίνισε η αστυνομία του Παρισιού, προσθέτοντας ότι οι δύο φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης έχουν διαφύγει.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι διεξάγεται αστυνομική επιχείρηση στην βορειοανατολική περιοχή του Παρισιού και ζήτησαν από τον κόσμο να την αποφεύγει.

Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού Εμανουέλ Γκρεγκουάρ αναφέρει παράλληλα σε μήνυμά του στο Twitter ότι η αστυνομία αναζητά έναν "δυνάμει επικίνδυνο" άνθρωπο, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι η Αλ Κάιντα είχε απειλήσει εκ νέου το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, το οποίο αναδημοσίευσε σκίτσα του προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ με αφορμή τη δίκη για την επίθεση που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2015 κατά του περιοδικού, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστότοπων SITE.

Η φονική έφοδος κατά του Charlie Hebdo "δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό", προειδοποίησε η τζιχαντιστική οργάνωση στην επισκόπησή της που δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου.

Για να σηματοδοτήσει την έναρξη στις 2 Σεπτεμβρίου της δίκης στο Παρίσι για τις επιθέσεις των τζιχανιστών κατά του Charlie Hebdo, αστυνομικών και ενός εβραϊκού παντοπωλείου, στις οποίες 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη γαλλική πρωτεύουσα τον Ιανουάριο του 2015, η σατιρική εφημερίδα αναδημοσίευσε στην πρώτη σελίδα της τα σκίτσα του Μωάμεθ, που την είχαν κάνει στόχο των τζιχαντιστών.