Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΠΑΡΩΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Αθηναγόρας ανέφερε πως ο αρχιεπίσκοπος θα είναι παρών στο πρώτο γκρουπ υπουργών που θα ορκιστούν

Το "παρών" στην τελετή ορκωμοσίας θα δώσει τελικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρά τα όσα είχε αρχικά ανακοινώσει ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Στην τρίτη του κατά σειρά τηλεοπτική εμφάνιση και ενώ είχε αναφέρει ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν θα παρίστατο στην ορκωμοσία της κυβέρνησης, καθώς δεν είθισται ο αρχιεπίσκοπος να ορκίζει υπουργούς, ο μητροπολίτης Αθηναγόρας είπε ότι ο ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας θα είναι παρών στο πρώτο γκρουπ υπουργών που θα ορκιστούν.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας είχε δηλώσει ότι δεν θα ορκίσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους υπουργούς γιατί «αυτό είναι το τυπικό». «Αν ορκιζόταν ο πρωθυπουργός, θα ήταν διαφορετικά» τόνισε. Όμως πρόσθεσε ότι αυτή ήταν η απόφαση του αρχιεπισκόπου χθες. Επί λέξει ο κ. Αθηναγόρας είπε όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο τετ α τετ Μητσοτάκη – Ιερώνυμου στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης: «Όχι, δεν θα συναντηθεί. Δεν θα συναντηθεί διότι δεν είθισται ο αρχιεπίσκοπος να ορκίζει υπουργούς. Αν ήταν να ορκιστεί ο πρωθυπουργός, θα ήταν εκεί. Θα πάει ο αρχιγραμματέας της Συνόδου που είναι επίσκοπος. Αυτό είναι το τυπικό. Δεν ξέρω τι θα κάνει όμως, ό,τι γνωρίζω από χθες, δεν ξέρω τι θα κάνει σήμερα. Στην επαρχία του γίνεται, στην Αρχιεπισκοπή γίνεται μπορεί να πάει κι ο ίδιος, δεν ξέρω».

Το ίδιο ανέφερε και σε δηλώσεις του στο Open, όπου μάλιστα είχε αναφέρει ότι οι ναοί θα ανοίξουν κανονικά για τα Θεοφάνεια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ