Skip to main content

Νίκη-πάρτι τίτλου ο ΠΑΟΚ στα Πηγάδια με... καλεσμένη την Ξάνθη (video)

Με σκόρερ τους Ολιβέιρα-Ενρίκε και μπροστά σε 7.000 οπαδούς του, ο «Δικέφαλος» κέρδισε με 1-2 τους Θρακιώτες και περιμένει πλέον την τυπική του στέψη.

Τις 23 νίκες στο πρωτάθλημα έφτασε ο ΠΑΟΚ που δεν δυσκολεύτηκε να περάσει νικηφόρα με 1-2 από τα Πηγάδια εναντίον της Ξάνθης για την 26η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα και με 4 μόλις παιχνίδια να απομένουν, ο «Δικέφαλος» εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα έχοντας 70 βαθμούς ενώ αντίθετα οι Θρακιώτες βρίσκονται στην 11η θέση με 29 βαθμούς, ισόβαθμοι με τον Πανιώνιο.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ στο 32΄όταν ο Ντίρεσταμ έκανε λάθος γύρισμα με τον Σβιντέρσκι να κλέβει τη μπάλα και να βγαίνει τετ α τετ πλασάροντας όμως ο Ζίβκοβιτς έσωσε την εστία του.

Τελικά ο «Δικέφαλος» κατάφερε να προηγηθεί στο 33’ καθώς ο Ολιβέιρα εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ζίβκοβιτς για να κάνει έτσι το 0-1.

Η καλύτερη ευκαιρία για την Ξάνθη χάθηκε στο 36’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αλμέιδα έπιασε την κεφαλιά νικώντας τον Ολιβέιρα στον αέρα όμως ο Πασχαλάκης μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ασπρόμαυροι» έχασε σημαντική ευκαιρία στο 52’ με τον Σβιντέρσκι να πλασάρει όμως ο Ζίβκοβιτς τον σταμάτησε ξανά αποκρούοντας με τα πόδια.

Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 66’ καθώς ο Ακπόμ βγήκε στην αντεπίθεση και πάσαρε αριστερά στον Πέδρο Ενρίκε που πλάσαρε τον Ζίβκοβιτς για να πετύχει το 0-2.

Η ακριτική ομάδα δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να μειώσει στο 85’ όταν ο Κασάδο σέντραρε από τα αριστερά και ο Αλμέιδα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 1-2.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο να σκοράρει και τρίτο γκολ στο 86’ όταν ο Ολιβέιρα έβγαλε ωραία μπαλιά προς τον Ακπόμ που σούταρε όμως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε με το δεξί πόδι σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς, Καντά (Κάστρο 64'), Γέντρισεκ, Σιλά, Μελιόπουλος (Μπρίτο 72'), Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Αμορίμ (Σαρπόνγκ 78').

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Σάxoβ Πέλκας (Μίσιτς 87'), Ζαμπά (63' Γιαννούλης), Ενρίκε, Σβιντέρσκι (Ακπόμ 66').

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα