Skip to main content

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ χαιρετίζουν τη νίκη των Πρασίνων στην Αυστρία

ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά χαιρέτισαν την εκλογή του οικολόγου Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν στην προεδρία της Αυστρίας.

«Έστω και με ελάχιστη διαφορά η Ευρώπη έκλεισε την πόρτα στην ακροδεξιά. Οι εκλογές στην Αυστρία αποδεικνύουν ότι δεν αρκεί η αγωνία, χρειάζεται αγώνας κατά του φασισμού. Με μια ισχυρή Ευρωπαϊκή πολιτική που θα έχει ξανά στο επίκεντρο της τον άνθρωπο», σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία.

Την επικράτηση του υποψηφίου, των Πρασίνων, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, στην προεδρική εκλογή της Αυστρίας, χαιρέτισε και η Δημοκρατική Αριστερά υπογραμμίζοντας πως είναι μια πολύ σημαντική νίκη και αφορά όλη την Ευρώπη.

«Το μήνυμα είναι πλέον ξεκάθαρο για αλλαγή πολιτικών που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης και θα συμπεριλαμβάνουν και τις τρεις διαστάσεις οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική. Τα ποσοστά της ακροδεξιάς είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Οι εφαρμοζόμενες σκληρές πολιτικές λιτότητας χωρίς οραματικό και ρεαλιστικό περιεχόμενο για την επόμενη ημέρα, σε συνδυασμό με τις συνεχείς προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο οδηγούν μεγάλες κοινωνικές μάζες σε ακροδεξιά μορφώματα που υπόσχονται μαγικές λύσεις εξόδου από την κρίση βασιζόμενα σε μια λαϊκίστικη, συντηρητική ρητορική. Είναι απαραίτητο σύντομα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις στην εφαρμογή των πολιτικών», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά.