Skip to main content

ΠΑΣΟΚ για απαλλαγή πρώην εισαγγελέα της ΕΥΠ: «Η επιχείρηση συγκάλυψης συνεχίζεται»

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι θα αναζητήσει απαντήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με το αιτιολογικό τής απόφασης να αρχειοθετηθεί η πειθαρχική έρευνα εις βάρος της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου

«Η προδιαγεγραμμένη πειθαρχική απαλλαγή της πρώην εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, με πρόταση της... νέας εισαγγελέως της ΕΥΠ Ευδοκίας Πούλου, δεν περιποιεί τιμή στο κράτος δικαίου», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «σπουδή» με την οποία «λίγες μέρες μετά το χριστουγεννιάτικο γεύμα του κ. Μητσοτάκη με τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη που έτυχε πρωτοφανούς δημοσιότητας, οι επικοινωνιακοί βραχίονες της κυβέρνησης επιτίθενται με ψέματα και συκοφαντικούς ισχυρισμούς για μία ακόμα φορά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη». Προσθέτει πως αυτό γίνεται «με τις γνωστές γκεμπελίστικες τακτικές τους βαπτίζοντας τον θύτη-θύμα, όπως ακριβώς είχε κάνει επί μήνες το σύστημα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εν τέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε στο debate των πολιτικών αρχηγών το αυτονόητο ότι ”ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και δεν έπρεπε ποτέ να είχε τεθεί υπό παρακολούθηση”».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι θα αναζητήσει απαντήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με το αιτιολογικό τής απόφασης να αρχειοθετηθεί η πειθαρχική έρευνα εις βάρος της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου.

Επιπλέον υποστηρίζει ότι «είναι γνωστό ότι η Β. Βλάχου υπέγραφε ημερησίως δεκάδες διατάξεις άρσης απορρήτου βάσει δεδομένων, που κατά την ίδια την ΕΥΠ δεν υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις, καθώς πολλά από τα σχετικά πληροφοριακά δελτία φέρεται ότι... καταστράφηκαν τον Αύγουστο του 2022 κατά τη μετάβαση του συστήματος».

«Είναι απορίας άξιο, λοιπόν, με ποια αποδεικτικά στοιχεία και με ποια αιτιολογία διαπιστώθηκε ότι η κυρία Βλάχου τήρησε τον νόμο για την άρση του απορρήτου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και υπουργών τής κυβέρνησης, των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, άλλων κρατικών αξιωματούχων και δημοσιογράφων, όπως διαδίδουν τα γνωστά κυβερνητικά κέντρα παραπληροφόρησης. Εκτός εάν κρίθηκε ότι η εισαγγελέας δεν γνώριζε τι υπέγραφε και παραπλανήθηκε από τους αξιωματούχους της ΕΥΠ», επισημαίνει και καταλήγει:

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την πλήρη αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, που βαρύνει σε απόλυτο βαθμό το Μέγαρο Μαξίμου και πλήττει τη δημοκρατία και τους θεσμούς».