Skip to main content

Πατάει γκάζι για την τουριστική ανάπτυξη η Ήπειρος

Επαφές με πλοιοκτήτριες εταιρείες και τα λιμάνια της Ιταλίας ξεκινούν οι φορείς της Ηπείρου για την προβολή της περιοχής και την προσέλκυση τουριστών.

ης Κάτιας Γερακαρίτου

Άνοιγμα σε νέες αγορές επιχειρεί η Ήπειρος με στοχευμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να αναπτύξει τον τουρισμό της και κατ΄ επέκταση την τοπική οικονομία.

Οι αγορές στις οποίες θα επιχειρήσει να «χτυπήσει» είναι μεταξύ άλλων το Ισραήλ και οι πρώην ανατολικές χώρες, ενώ σ΄ αυτές που ήδη κινείται είναι οι Σκανδιναβικές χώρες, Ολλανδία, Αγγλία, Γερμανία και Τσεχία. «Επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη θέση μας στο εξωτερικό γιατί η Ήπειρος είναι πολύ όμορφος προορισμός» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς αναλαμβάνουν δράσεις προκειμένου να προβληθεί δυνατά η Ήπειρος τόσο στα πλοία που συνδέουν την Ιταλία με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και στα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται την περιοχή.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα επαφές με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες και τα λιμάνια της γειτονικής χώρας προκειμένου να τοποθετηθεί ενημερωτικό υλικό (video στις οθόνες των πλοίων, ενημερωτικά φυλλάδια, φωτογραφικό υλικό) για την Ήπειρο σε πλοία που συνδέουν την Ιταλία με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
.
Παράλληλα, θα επιδιώξουν να γίνεται ενημέρωση των ταξιδιωτών σε λιμάνια της Ιταλίας σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία. «Θα έρθουμε σε επαφή με το λιμάνι του Μπάρι, καθώς είναι μια από τις πύλες εισόδου προς την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Ιωάννου.

Όπως ανέφερε, «μέσω μιας επιθετικής πολιτικής και στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων θα επιδιώξουν να στηρίξουν τους ντόπιους ανθρώπους του τουρισμού. «Αν στηρίξουμε αυτούς, τότε θα στηριχθεί και η τοπική κοινωνία» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, οι υποδομές στον τουριστικό τομέα που διαθέτει η Ήπειρος, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές σε άλλες περιοχές, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι είναι απαραίτητα και άλλα έργα, όπως «η Ιονία Οδός, η οποία αυτή τη στιγμή είναι σταματημένη».

Σημαντικό, πάντως, ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια θα διαδραματίσει και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στο οποίο το 2013 έχει προγραμματιστεί να προσεγγίζουν 26 κρουαζιερόπλοια.