Skip to main content

Πατέρας και κόρη πνίγηκαν αγκαλιά προσπαθώντας να φτάσουν στις ΗΠΑ

Μία φωτογραφία - γροθιά στο στομάχι κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, με δύο ακόμη θύματα της μεταναστευτικής κρίσης.

Συγκλονίζει η φωτογραφία με έναν πατέρα μετανάστη και την 23 μηνών κόρη του να κείτονται νεκροί κατά μήκος της όχθης του ποταμού Ρίο Γκράντε στο νότιο Τέξας.

Πρόκειται για τα τελευταία θύματα της μεταναστευτικής κρίσης, τον Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ και την κόρη του, Άντζι Βαλέρια Μαρτίνεζ, που ξεκίνησαν από το Ελ Σαλβαδόρ για να αναζητήσουν το αμερικανικό όνειρο και να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην μεξικανική εφημερίδα la Jornada. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πατέρας, απογοητευμένος επειδή η οικογένειά του δεν μπορούσε να εμφανιστεί ενώπιον των αμερικανικών Αρχών ώστε να αιτηθεί άσυλο, διέσχισε το ποτάμι με την κορούλα του.

Την εναπόθεσε στην όχθη στην αμερικανική πλευρά του ποταμού και άρχισε να επιστρέφει ώστε να βοηθήσει και την σύζυγό του. Όμως το κοριτσάκι τρόμαξε όταν είδε τον πατέρα του να απομακρύνεται και βούτηξε ώστε να τον ακολουθήσει. Ο πατέρας προσπάθησε να την σώσει, όμως αμφότεροι παρασύρθηκαν από το ρεύμα.

Η αφήγηση του περιστατικού έγινε από την μητέρα του κοριτσιού.

Οι σοροί τους εντοπίστηκαν τη Δευτέρα κοντά στην πόλη Ματαμόρος, ακριβώς απέναντι από το Μπράουνσβιλ του Τέξας.

Οι αρχές της Πολιτείας του Τέξας έχουν ανακοινώσει τα δύο τελευταία μόνο 24ωρα επτά θανάτους μεταναστών συμπεριλαμβανομένων μιας γυναίκας, δύο βρεφών και ενός νηπίου, που αποδόθηκαν στην ακραία καλοκαιρινή ζέστη, μεσούσης της ραγδαίας αύξησης των ροών μεταναστών και αιτούντων άσυλο που περνούν τα σύνορα Μεξικό-ΗΠΑ.

Πηγή φωτογραφίας: Julia De Luc/ AP