Skip to main content

Αντιδράσεις και βολές κατά Ζέρβα για την ακύρωση του ντιμπέιτ στην TV100

Η τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων ήταν προγραμματισμένη για αύριο το βράδυ - Τι αναφέρουν Πέγκας, Αγγελούδης, Τσαβλής και Καλόγηρος

Την αντίδραση των υποψήφιων δημάρχων, Σπύρου Πέγκα, Στέλιου Αγγελούδη, Δρόσου Τσαβλή, Στέργιου Καλόγηρου προκάλεσε η ακύρωση της τηλεοπτικής μονομαχίας που επρόκειτο να δώσουν αύριο το βράδυ από τη συχνότητα της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, TV100.

Με ανακοινώσεις οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι αναφέρουν πως η ενημέρωσή τους για την ακύρωση του ντιμπέιτ ήταν αιφνιδιαστική και κατηγορούν γι΄αυτήν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κι εκ νέου υποψήφιο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Εντελώς αιφνιδιαστικά ενημερώθηκα με επιστολή του γενικού διευθυντή της TV100 ότι το αυριανό debate με τους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης ακυρώνεται.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά διαπιστώνω ότι ο κ. Ζέρβας δεν τολμάει να έρθει σε δημόσιο διάλογο ενώπιον των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Κατανοώ απόλυτα τον φόβο του να έρθει σε αντιπαράθεση γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα είναι ξανά δήμαρχος της πόλης μας. Η Θεσσαλονίκη είναι αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα και να βαδίσει ξανά προς το μέλλον που της αξίζει.
Έχω απαντήσει θετικά σε όλα τα αιτήματα που αφορούν στη διεξαγωγή δημόσιων πολιτικών συζητήσεων, καθώς η «Θεσσαλονίκη Για Όλους» διαθέτει ένα ολοκληρωμένο και δουλεμένο πρόγραμμα για μία Θεσσαλονίκη σύγχρονη, πράσινη και ανοικτή για όλες και όλους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σπύρος Πέγκας.

Από την πλευρά του ο Στέλιος Αγγελούδης αναφέρεται στην ακύρωση της τηλεοπτικής μονομαχίας και χαρακτηρίζει τον Κ. Ζέρβα «αόρατο», αλλά και «κρυπτόμενο δήμαρχο».

«24 ώρες πριν τη διεξαγωγή της προγραμματισμένης τηλεοπτικής πολιτικής συζήτησης μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης ενημερωθήκαμε έκπληκτοι πως το debate δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.
Η απόφαση του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης να απέχει και από τη μοναδική δημόσια συζήτηση που καταδέχτηκε -αρχικά- να συμμετάσχει, μαρτυρά όχι μόνο το φόβο και τον πανικό του ενόψει της επερχόμενης ήττας, αλλά και την αδυναμία του να υπερασπιστεί το  -ανύπαρκτο-  έργο του ενώπιον των τηλεθεατών, αναφέρει ο κ. Αγγελούδης και προσθέτει: «την ίδια ώρα, με την αλαζονική του στάση ο κ. Ζέρβας προσβάλει για μια ακόμη φορά τόσο τους συνυποψηφίους του όσο, κυρίως, τους Θεσσαλονικείς. Αποδεικνύει, πως δεν είναι μόνο ένας αόρατος δήμαρχος, αλλά και ένας κρυπτόμενος δήμαρχος».

«Καταγγέλλουμε ακόμη τον γενικό διευθυντή της δημοτικής τηλεόρασης Γιάννη Κεσσόπουλο για την αιφνιδιαστική αυτή απόφαση που μας κοινοποιήθηκε, με την επίκληση αόριστων επιθέσεων που δήθεν δημιουργούν κλίμα καχυποψίας και απαξίωσης. Υπενθυμίζουμε μόνο στον κ. Κεσσόπουλο πως τα δημοτικά Μέσα ανήκουν στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, δεν είναι ιδιοκτησία του εκάστοτε δημάρχου και των τοποθετημένων υπαλλήλων του», καταλήγει η ανακοίνωση.


«Ρίψασπι για την πόλη, κρυπτόμενο στον διάλογο», χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Εμείς» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής.

«Μόνο ντροπή, προκαλεί η αιφνίδια απόφαση της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης να ματαιώσει το προγραμματισμένο debate ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους Θεσσαλονίκης. Θα ήταν η μοναδική συζήτηση όπου θα έπαιρνε μέρος ο ακριβοθώρητος κύριος Ζέρβας.

Αντ' αυτού με μια επιστολή του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΠΘΕ όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι (εκτός του κ. Ζέρβα που σίγουρα τα ενορχήστρωσε), ενημερωθήκαμε περίπου 24 ώρες πριν, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η πολιτική συζήτηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κ. Τσαβλή και προστίθεται: «Θαυμάστε τον λόγο: “υπήρξε από ορισμένες πλευρές μία απροσδόκητη επίθεση απαξίωσης των δημοτικών MME και σε κάποιες περιπτώσεις των ίδιων των δημοσιογράφων και των εργαζομένων σε αυτά. Η διοργάνωση μιας πολιτικής συζήτησης σε προεκλογικό χρόνο με όρους debate, απαιτούν πάνω από όλα εμπιστοσύνη εκατέρωθεν και όχι καλλιέργεια καχυποψίας και απαξίωσης.

Σε ένα τέτοιο κλίμα υπονόμευσης της όποιας συζήτησης, η πρωτοβουλία της TV100, δυστυχώς, δεν μπορεί να υλοποιηθεί με την καθαρότητα την οποία θα όφειλε προς τους ίδιους τους πολίτες”.

Κάποιες αόριστες “πλευρές” λοιπόν, επιτέθηκαν απαξιώνοντας τα δημοτικά ΜΜΕ, γι' αυτό και για να μην υπάρχει “υπονόμευση” της συζήτησης ακυρώνουμε τον διάλογο. Καταδικάζουν λοιπόν και πάλι σε σκοτάδι τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης γιατί ο δήμαρχος φοβάται».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Φυσικά πίσω από αυτή την απόφαση κρύβεται ο ρίψασπις στις διεκδικήσεις δήμαρχος, με πρόσχημα τη δήθεν ενόχληση του TV100, ώστε να αποφύγει τη δημόσια κριτική, έστω και υπό τη μορφή διαλόγου. Κρύβεται από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας και αποφεύγει να λογοδοτήσει, καθώς δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα από τα 3 debates υποψηφίων δημάρχων που έγιναν ή προγραμματίστηκαν (από το Δίκτυο Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, το τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ).

Επί 4 χρόνια κρύβεται στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, καθώς συνήθιζε να αποχωρεί αφού μιλούσε, χωρίς να ακούει τον αντίλογο. Δεν πραγματοποίησε καμία δημόσια λογοδοσία γι' αυτά τα 4 χρόνια ως όφειλε.

Έτσι και τώρα επέλεξε να κρυφτεί πίσω από την απόφαση του δήθεν βαθύτατα προσβεβλημένου  –άγνωστο από ποιους, αφού δεν κατονομάζονται- Γενικού Διευθυντή της ΔΕΠΘΕ.

Ως πολιτικός προϊστάμενος της ΔΕΠΘΕ, ας αναλάβει την ευθύνη να γίνει τελικά η πολιτική συζήτηση ή ας βγει να εξηγήσει ο ίδιος αναλυτικά γιατί συμφωνεί με αυτή τη ματαίωση.

Αν δεν το κάνει και συνεχίζει να κρύβεται, όπως έχει πράξει όλα αυτά τα χρόνια, τότε θα μας θυμίζει τι είπε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για τον κ. Καμμένο που κατηγορούσε ότι κρυβόταν: “ήξερα πάντα ότι ήταν κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη”...».

Για μια «άνευ προηγουμένου δειλία» κατηγορεί τον κ. Ζέρβα, ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μακεδονία» και υποψήφιος δήμαρχος, Στέργιος Καλόγηρος.

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αποφάσισε να ακυρώσει το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων της πόλης δείχνοντας μια άνευ προηγουμένου δειλία. Ο κ. Ζέρβας  φοβήθηκε να αντιμετωπίσει πολιτικά τους συνυποψηφίους του και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Δημοτική Τηλεόραση αδυνατεί τεχνικά να αναλάβει τη μετάδοση ενός τέτοιου γεγονότος, έλαβε την απόφαση ακύρωσης της τηλεμαχίας. Από την πλευρά τους οι δημότες της Θεσσαλονίκης έχουν λάβει εδώ και καιρό την δική τους απόφασης ακύρωσης και έξωσης του κ. Ζέρβα και των συν αυτώ από το Δήμο Θεσσαλονίκης»., αναφέρει ο κ. Καλόγηρος.