Skip to main content

Πέγκας: Γιατί όχι η Τουρκία τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ του 2021;

Ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης τάσσεται υπέρ της πρότασης για να είναι η Τουρκία τιμώμενη χώρα στην 86η ΔΕΘ

Υπέρ του σεναρίου, που τελικά απορρίφθηκε, να είναι η Τουρκία τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ του 2021 τάσσεται ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα του Facebook τονίζει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μία κίνηση ματ ώστε να ανακτήσει η Θεσσαλονίκη τους Τούρκους επισκέπτες, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη γειτονική χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη πρόταση, που προκάλεσε αντιδράσεις καθώς το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση κατά των Οθωμανών, φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα, όπως προκύπτει από έγγραφο-ντοκουμέντο που δημοσίευσε το protothema.gr. Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, πάντως, ξεκαθάρισε στη Voria.gr πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν βρίσκεται στις προθέσεις του εκθεσιακού φορέα (δείτε εδώ).

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Πέγκα:

«Aλήθεια, τι ποιο γενναιόδωρη κίνηση για ένα σύγχρονο, ισχυρό ευρωπαϊκό κράτος, όπως είναι η Ελλάδα, από το να είναι τιμώμενη χώρα το 2021 η Τουρκία στη Διεθνή 'Εκθεση Θεσσαλονίκης;

»Τι έχει να φοβηθεί η χώρα μας, μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μια χώρα με το σχεδόν διπλάσιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ από την Τουρκία; Αντίθετα, θα ηταν μια κίνηση ματ και για τη Θεσσαλονίκη που επιζητά να ανακτήσει την επισκεψιμότητα από την τουρκική αγορά, που έχει μειωθεί λόγω της οικονομικής αδυναμίας της Τουρκίας. Τη Θεσσαλονίκη τη συμφέρει πάντα μια ισχυρή, σύγχρονη, δημοκρατική και ανοικτή στον κόσμο γειτονική χώρα, και οφείλουμε να τη βοηθάμε προς αυτήν την κατεύθυνση».