Skip to main content

Πέγκας: Μας ανησυχεί η διαφαινόμενη αλλαγή θέσεων του Αγγελούδη σε σημαντικά ζητήματα

Η πρώτη προπαρασκευαστική ιδρυτική συνάντηση των μελών της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους»

Προγραμματική αντιπολίτευση στη νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης θα ασκήσει η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Για Όλους», όπως εκφράστηκε κατ’ εξακολούθηση χθες Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στην πρώτη, μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, προπαρασκευαστική ιδρυτική συνάντηση των μελών και φίλων της παράταξης.

«Επιζητούμε τη θεσμική συνεργασία, όταν αυτή θα εξυπηρετεί το συμφέρον της πόλης, αρνούμαστε κάθε προσπάθεια εξαγοράς προσώπων κατά το πρότυπο που εφάρμοσε η προηγούμενη διοίκηση στον δήμο Θεσσαλονίκης. Θα στηρίξουμε με την ψήφο μας έργα και πολιτικές που βρίσκονται και στο δικό μας πρόγραμμα, μας ανησυχεί η ήδη διαφαινόμενη αλλαγή θέσεων του νέου δημάρχου σε σημαντικά ζητήματα της πόλης, όπως το Μητροπολιτικό Πάρκο και το Fly Over», δήλωσε ο επικεφαλής της «Θεσσαλονίκης για Όλους» Σπύρος Πέγκας στην εισαγωγική του ομιλία.

Στη γεμάτη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης διαβάστηκε η προτεινόμενη διακήρυξη της νέας δημοτικής παράταξης. Η διακήρυξη αυτή που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πατάει πάνω σε ένα σύγχρονο και επίκαιρο διεθνές, εθνικό και τοπικό πλαίσιο, θέτει τις βασικές αρχές με τις οποίες θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους».

Image

«Εξίσου σημαντικά θεωρούμε το ύφος, το ήθος και την αισθητική... Ήθος και ύφος που επιθυμούμε να εμπνέει και να αφυπνίζει συνειδήσεις, να αποτελεί παράδειγμα καλλιέργειας, παιδείας και αστικής συνείδησης. Δεν θα υπηρετήσουμε και δεν θα εξυπηρετήσουμε κανένα συμφέρον παρά μόνο αυτό της πόλης μας», είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την προτεινόμενη διακήρυξη.

Στη συνέχεια προτάθηκαν οκτώ θεματικές ομάδες στο πλαίσιο των οποίων τα μέλη θα παρακολουθούν το δημοτικό έργο αλλά και θα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ενώ παρουσιάστηκε και ένα ολοκληρωμένο πλάνο επικοινωνίας των θέσεων και προτάσεων της παράταξης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ακολούθησε συζήτηση και διάλογος και ορίστηκε η ημερομηνία της επόμενης, ανοικτής σε όλες και όλους συνάντησης, που θα έχει αποφασιστικό χαρακτήρα και θα οδηγήσει στην ψήφιση της διακήρυξης και τη δημιουργία των σχετικών οργάνων της δημοτικής παράταξης.

Παρευρέθηκαν εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι σύμβουλοι, αλλά και πολλοί δημότες που επιθυμούν από εδώ και πέρα να συμβάλουν στους σκοπούς και να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες της «Θεσσαλονίκης Για Όλους».