Skip to main content

Πειραιάς: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την επίθεση - Νονοί και ποινικοί στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ (video)

«Ο κόσμος πανικοβλήθηκε, ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός», λέει αυτόπτης μάρτυρας

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων βρίσκονταν στο σημείο της έκρηξης την ώρα της βομβιστικής επίθεσης στον Πειραιά τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, το περιστατικό λογίζεται ως σοβαρό από την Ελληνική Αστυνομία με τις έρευνες να επικεντρώνονται στο κατά πόσο εμπλέκονται νονοί της νύχτας, αφού οι διαδρομές των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται έχουν σχέση με συμβόλαια θανάτου και δολοφονίες.

«Ο κόσμος πανικοβλήθηκε, ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός»

Την ίδια ώρα ανησυχία στους κατοίκους προκάλεσε η βομβιστική επίθεση τα ξημερώματα της Παρασκευής σε κεντρικό βενζινάδικο στον Πειραιά.

Η έκρηξη σημειώθηκε επί της Οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι το Παλαιό Φάληρο. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους γύρω δρόμους.

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε πώς έζησε το περιστατικό. Ο κ. Γιώργος που μένει σε πολυκατοικία απέναντι από το βενζινάδικο ανέφερε χαρακτηριστικά «Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί, έχουν σπάσει όλες οι τζαμαρίες των πολυκατοικιών, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός και είχε άσπρη κάπνα. Δεν έβλεπες τίποτα. Φοβηθήκαμε μην ήταν κάποια έκρηξη από φυσικό αέριο».

«Πήγα να βάλω βενζίνη και άκουσα την βόμβα»

Αντίστοιχα, απο θαύμα γλίτωσαν οι υπάλληλοι της επιχείρησης αλλά και ο οδηγός ενός αυτοκινήτου ο οποίος ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη έβαζε βενζίνη στο πρατήριο. Ο ίδιος περιγράφει στο protothema.gr ότι αμέσως μόλις βγήκε στο δρόμο άκουσε τον ήχο από την έκρηξη και είδε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του να έχει γίνει θρύψαλα.

Όπως λέει, είναι τυχερός που βγήκε ζωντανός. «Μπήκα στο βενζινάδικο για να βάλω βενζίνη. Μόλις έφυγα, άκουσα τη βόμβα και τζάμια να σπάνε. Βγήκα έξω από το αμάξι και είδα τα πάντα να είναι μαύρα. Ευτυχώς ήμουν ζωντανός αλλά είδα ότι η πίσω πλευρά του αυτοκινήτου μου ήταν σπασμένη. Δεν πρόλαβα να δω αν ήταν κάποιος στο πρατήριο η δίπλα. Ευτυχώς, είμαι ζωντανός», λέει ο οδηγός που είδε τη βόμβα να σκάει ελάχιστα μέτρα από το όχημά του.

Νονοί της νύχτας πίσω από την επίθεση

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για να εντοπιστούν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις Αρχές στα ίχνη των δραστών που τα ξημερώματα της Παρασκευής τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά.

Πρόκειται για μεγάλο και κεντρικό βενζινάδικο γνωστής εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός πως ως ιδιοκτήτης του βενζινάδικου εμφανίζεται ένας άνδρας, τον ουσιαστικό έλεγχο, κατά αστυνομικές πηγές, είχε άτομο από τον χώρο της νύχτας το οποίο πρόσφατα είχε δολοφονηθεί μετά από ενέδρα, επίσης σε πρατήριο καυσίμων το οποίο ήταν της ιδιοκτησίας του.

Μετά την δολοφονία του, είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για να το αποκτήσει ένας σκληρός ποινικός ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται να είχε βρει τρόπο για να συμφωνήσει μαζί του. Στην αλληλουχία αυτή, φαίνεται πως η Ελληνική Αστυνομία αναζητά το κίνητρο για την βομβιστική επίθεση, καθώς δεν αποκλείεται μέσα από το μεγάλο ενδιαφέρον για τον έλεγχο του συγκεκριμένου πρατηρίου να κρύβεται η επιθυμία για περαιτέρω ισχύ στον χώρο της νύχτας.

Το χρονικό

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στις 3:20. Το πρατήριο υγρών καυσίμων βρίσκεται στην Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και στο Παλαιό Φάληρο. Μάλιστα από το ωστικό κύμα που είχε ακτίνα 50 μέτρων, έσπασαν τζάμια σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Η πυροσβεστική κλήθηκε να στείλει όχημα στην Ομηρίδου Σκυλίτση, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς δεν είχε προκληθεί φωτιά.

Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε στο μαντρότοιχο που χωρίζει το οικόπεδο με το βενζινάδικο από την πλευρά του οικοπέδου. Στο οικόπεδο αυτό είχε σταθμευμένα αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές.

Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση και στους γύρω δρόμους. Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).