Skip to main content

Πειραιάς: Συμμορία απειλούσε με όπλα και μαχαίρια υπαλλήλους φαρμακείων και άδειαζαν τα ταμεία - Βίντεο ντοκουμέντο

Οι δράστες εισέρχονταν στα καταστήματα και με την απειλή όπλου ή μαχαιριού, απειλούσαν τους υπαλλήλους και άρπαζαν τα χρήματα του ταμείου

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας των ληστών που είχαν ως έδρα τον Πειραιά και άδειαζαν φαρμακεία της ευρύτερης περιοχής φέρνει στο φως το protothema.gr.

Οι δράστες εισέρχονταν στα καταστήματα και με την απειλή όπλου (φλόμπερ ή αεροβόλο) ή μαχαιριού, απειλούσαν τους υπαλλήλους και άρπαζαν τα χρήματα του ταμείου.

Στις εικόνες που έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και δημοσιεύει το protothema, φαίνεται ένα από τα μέλη της συμμορίας να έχει καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μία μαύρη μπλούζα και να μπαίνει σε ένα φαρμακείο-στόχο κρατώντας ένα μαχαίρι.

Ο άνδρας προσεγγίζει την υπάλληλο, την απειλεί και, στη συνέχεια, αρπάζει τα χρήματα από το ταμείο και αποχωρεί. Η υπάλληλος τον παρακολουθεί σοκαρισμένη να φεύγει και στη συνέχεια πιάνει το κινητό της και καλεί τις Αρχές.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, στελέχη της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων στο Πέραμα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ληστείες κατ’ επάγγελμα, κατά συρροή και κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε πέντε ληστείες φαρμακείων και σε μία ληστεία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα διώκονται και για κλοπή δικύκλου καθώς, σε κάποιες περιπτώσεις, για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα καταστήματα, χρησιμοποιούσαν μηχανάκια τα οποία είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα.

Να σημειωθεί πως οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Πηγή: protothema