Skip to main content

Πειθαρχική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο για τη ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τετέι

Η διαδικασία κινήθηκε μετά την καταγγελία του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς για τον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ

Μετά το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, που κάλεσε σε απολογία τον Αχιλλέα Μπέο για την αποβολή του στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής (11/2) με την Κηφισιά (0-0) στην Καισαριανή, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, σειρά πήρε σήμερα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.

Ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του ισχυρού άνδρα της θεσσαλικής ομάδας και της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ.

Όπως στην πρώτη περίπτωση, η διαδικασία κινήθηκε από τον κ. Σπυρόπουλο για την καταγγελία του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι περί ρατσιστικής επίθεσης εναντίον του από τον αξιωματούχο του Βόλου.

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται «διότι την 11-2-2024 στην Καισαριανή Αττικής, όπου διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Κηφισιά - ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ για την 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League 1, ο Αχιλλέας Μπέος ως αξιωματούχος της ομάδας ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ διέπραξε σε βάρος άλλου περιφρονητική και ρατσιστική εξ αιτίας του χρώματός του πράξη, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ανωτέρω αγώνα αποκάλεσε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Κηφισιάς Ανδρέα Τεττέι "μαϊμού". Η ως άνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 18§§1, 2α΄, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.»