Skip to main content

Πέλλα: Αναζητείται λύση για τα δικαστικά μέγαρα σε Έδεσσα και Γιαννιτσά

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία για την έναρξη της κατασκευής των δύο νέων κτηρίων

Επιτακτική ανάγκη θεωρείται για την περιοχή της Πέλλας η ανέγερση νέων δικαστικών μεγάρων σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, καθώς τα κτήρια όπου στεγάζονται τώρα είναι παλιά και δεν εξυπηρετούν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

Για τον λόγο αυτό ο γαλάζιος βουλευτής της Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης συναντήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Φλωρίδη.

Image

Αναφορικά με το νέο δικαστικό μέγαρο των Γιαννιτσών, ο κ. Καρασμάνης επισήμανε ότι το έργο ήταν ώριμο από το 2009, ωστόσο λόγω αλλαγών κυβερνήσεων δεν προχώρησε τελικά.

Η κατάσταση μάλιστα σύμφωνα με τον βουλευτή είναι δύσκολη καθώς οι υπηρεσίες στεγάζονται σε διασκορπισμένα κτήρια που βρίσκονται σε κακή κατάσταση, απαρχαιωμένα, ανθυγιεινά και επικίνδυνα.

Ο υπουργός ζήτησε μια μικρή πίστωση χρόνου για την εξεύρεση χρηματοδοτικού προγράμματος για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Λύση «αλά Θεσσαλονίκη» για την Έδεσσα

Για το Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας ο κ. Φλωρίδης ενημέρωσε τον Γιώργο Καρασμάνη ότι, το πρόβλημα που είχε προκύψει με το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης - και το οποίο είχε μπλοκάρει το πρόγραμμα ΣΔΙΤ επί δυόμισι χρόνια – λύθηκε, προχωρεί πλέον κανονικά και μέσα στο 2025 θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Καρασμάνης είχε συνάντηση και με τον υφυπουργό Γιάννη Μπούγα για το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών, τον οποίο επίσης ενημέρωσε για τη σημερινή κατάσταση παρουσιάζοντάς του όλα τα στοιχεία.

Ο κ. Μπούγας έδειξε την ίδια με τον υπουργό απόλυτη κατανόηση, αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος και δεσμεύτηκε, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον κ. Φλωρίδη να αναζητηθεί και να βρεθεί λύση.

Σε ό,τι αφορά στο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας, ο Υφυπουργός επανέλαβε στον Γιώργο Καρασμάνη την ενημέρωση που είχε νωρίτερα από τον υπουργό.

Σύμφωνα με το πολιτικό γραφείο του κ. Καρασμάνη, το επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνουν νέες συναντήσεις ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πρόοδος στο συγκεκριμένο ζήτημα.