Skip to main content

Πέλλα: Προσπάθησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένο με δήθεν τροχαίο της κόρης του αλλά πιάστηκαν στη φάκα

Τηλεφώνησε συνεργός των δραστών προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη του δήθεν τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα

Άμεσα συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, δύο άνδρες από τη Βουλγαρία, 43 και 24 ετών, οι οποίοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν έναν 86χρονο σε χωριό του δήμου Πέλλας.

Συνεργός των δύο δραστών τηλεφώνησε στον ηλικιωμένο, προσποιούμενος τον γιατρό και με το πρόσχημα ότι η κόρη του τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, ζήτησε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, για δήθεν παροχή ιατρικής βοήθειας.

Μάλιστα για να γίνουν περισσότερο πιστευτοί, γυναίκα συνεργός τους παρίστανε στο τηλέφωνο την κόρη του ηλικιωμένου.

Τα χρήματα θα παραλάμβαναν οι δύο άνδρες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα. Επίσης κατασχέθηκε και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:
•    Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.
•    Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.
•    Μην κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, χωρίς πρώτα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο προς επιβεβαίωση.
•    Χρησιμοποιήστε άλλη τηλεφωνική συσκευή για την επικοινωνία με το οικείο σας πρόσωπο, καθώς ενδέχεται οι δράστες να βρίσκονται ακόμη στη «γραμμή».
•    Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.
•    Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).
•    Ενημερώνετε πάντα την Αστυνομία, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.