Skip to main content

Πέλλα: Ταυτοποιήθηκαν δύο δράστες που άρπαξαν 150.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο

Πρόκειται για έναν 29χρονο που διέρρηξε το σπίτι σε χωριό του δήμου Έδεσσας και μία 44χρονη που τον ενημέρωσε για τους χρόνους που θα έλειπαν οι ιδιοκτήτες

Κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού, που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο σε χωριό του δήμου Έδεσσας στην Πέλλα, εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου άνδρα, αλβανικής καταγωγής, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μία 44χρονη συνεργός του, επίσης αλβανικής καταγωγής, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, στις 2 Οκτωβρίου 2023 ο προαναφερόμενος άνδρας, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, διέρρηξαν παράθυρο οικίας σε χωριό του δήμου Έδεσσας στην Πέλλα και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Επίσης, όπως προέκυψε από την έρευνα, η 44χρονη γυναίκα παρείχε πληροφορίες για την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου και τους χρόνους απουσίας των ενοίκων. Σε έρευνα που έγινε στην οικία της σε περιοχή της Πέλλας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.300 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.