Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟ ΥΨΟΥΣ 350 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕ Η ΔΕΗ

Πρόκειται για το πενταετές ομόλογο το οποίο είχε εκδοθεί το 2014 ύψους 500 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου είχε εξοφληθεί προ διετίας.

Την αποπληρωμή του υπολοίπου του διεθνούς ομολόγου ύψους 350 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ. Πρόκειται για το πενταετές ομόλογο το οποίο είχε εκδοθεί το 2014 ύψους 500 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου είχε εξοφληθεί προ διετίας.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της σχολιάζει την πρόσφατη αξιολόγηση της Standard & Poor's, επισημαίνοντας ότι ο οίκος επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές της ΔΕΗ. «Η πρόσφατη ανακοίνωση του διεθνούς Οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s η οποία εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2018 επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές της ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται ότι η S&P τον περασμένο Νοέμβριο αναβάθμισε την εταιρεία από CCC με αρνητική προοπτική σε CCC+ με θετική προοπτική.

Η ανακοίνωση της S&P, αλλά και οι εκθέσεις άλλων έγκυρων αναλυτών, διαψεύδουν κατηγορηματικά τα καταστροφολογικά σενάρια που αναπτύχθηκαν πρόσφατα, από τους ίδιους πάντοτε παράγοντες. Η διοίκηση της ΔΕΗ παραμένει προσηλωμένη στους στόχους μετασχηματισμού και ανάπτυξης της εταιρείας.

Με την ευκαιρία αυτή γνωστοποιείται η αποπληρωμή του υπολοίπου του Ομολόγου, ύψους 350 εκατ., την 1η Μαΐου», καταλήγει η ανακοίνωση της επιχείρησης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ