Skip to main content

Πενταμελές Εφετείο Αιγαίου:Καμπάνες για την τραγωδία με θύμα τον 10χρονο Μιχάλη στη Μύκονο

Ένοχους έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Αιγαίου τον χειριστή του σκάφους και τους υπεύθυνους της επιχείρησης για την τραγωδία στο Καλό Λιβάδι το 2014

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και ανακοινώθηκαν οι ποινές στους υπαίτιους της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή το καλοκαίρι του 2014 σε ένα αγόρι, το οποίο διασκέδαζε με τους φίλους του κάνοντας θαλάσσια σπορ και συγκεκριμένα ήταν επιβάτης σε μία φουσκωτή "μπανάνα".

Το Πενταμελές Εφετείο Αιγαίου έκρινε ένοχους τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, την κόρη του (κατ ανάθεση εκπρόσωπο της επιχείρησης) και τον χειριστή του σκάφους για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 10χρονος Μιχάλης Πασχαλάκης τον Αύγουστο του 2014 στο Κάλο Λιβάδι στη Μύκονο.

Σύμφωνα με το protothema.gr οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν για τον ιδιοκτήτη 5 χρόνια κάθειρξη, για την κόρη του 3 χρόνια φυλάκιση και για τον χείριστη του σκάφους 4 χρόνια φυλάκιση.

Σύμφωνα με τους νέους Ποινικούς Κώδικες, που ψηφίστηκαν επί ΣΎΡΙΖΑ, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, θα εκτίσει την στερητική της ελευθερίας ποινή του κατ οίκον, επειδή έχει συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας του, ενώ στους άλλους δύο χορηγήθηκε αναστολή της ποινής.

"Η απόφαση του Εφετείου Αιγαίου είναι σταθμός για τα ποινικά χρονικά της χώρας, γιατί πλέον όσοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις για ασφαλή εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων και αιτιωδώς για το λόγο αυτό προκαλείται θάνατος, θα τιμωρούνται για κακουργηματική έκθεση και όχι για πλημμεληματική ανθρωποκτονία από αμέλεια", δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Δήλωση έκανε και ο πατέρας του 10χρονου Μιχάλη, Παναγιώτης Πασχαλάκης, ιδρυτής του Safe Water Sports, ο οποίος είπε ότι "η σημερινή απόφαση είναι μια δικαίωση του 7χρονου αγώνας μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αλλά και μια σαφής προειδοποίηση για όλους όσους καταπατούν συστηματικά τα μέτρα ασφαλείας, ότι τα εγκλήματα πλέον θα τιμωρούνται".

Πηγή:protothema.gr