Skip to main content

Πένθος στον Ηρακλή, έφυγε από τη ζωή ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιώργος Ορφανίδης

Είχε καταγράψει συνολικά 200 συμμετοχές με τα κυανόλευκα, τις περισσότερες φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού

Θλίψη κυριαρχεί στην οικογένεια του Ηρακλή, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Γηραίου, Γιώργος Ορφανίδης.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1951. Κυρίως ως αμυντικός και μέσος είχε καταγράψει συνολικά 200 συμμετοχές με τα κυανόλευκα, τις περισσότερες φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Είχε δε πετύχει 10 γκολ. Ντεμπούτο με τον Ημίθεο στο πλευρό του Βασίλη Χατζηπαναγή είχε κάνει στις 14 Νοεμβρίου του 1976, μετά τη μεταγραφή του από τον Παναρκαδικό στον Ηρακλή, μπαίνοντας ως αλλαγή σε αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Αποχώρησε από τον Γηραιό το 1985 και έκλεισε την καριέρα του στον Παναρκαδικό. Είχε φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο μία φορά, σε φιλική αναμέτρηση της Εθνικής με τη Σουηδία στο γήπεδο Χαριλάου.

Τον Γιώργο Ορφανίδη αποχαιρέτησε με ανάρτησή του στα social media ο ιστορικός σύλλογος, χαρακτηρίζοντάς τον ως παίκτη-θρύλο, «που έδωσε τα πάντα για το μεγαλείο του Ηρακλή μας και συνέδεσε το όνομά του με τη «χρυσή» εποχή της ομάδας μας, όντας ένα από τα επίλεκτα στελέχη της».