Skip to main content

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Κάθε βράδυ γίνονται ναυμαχίες στο Αιγαίο

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης επισήμανε πως είναι σημαντικό ότι υπάρχει νηνεμία στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου.

«Σκοπός της επίσκεψής μας στη Θεσσαλονίκη είναι να  θυμίσουμε στους συμπατριώτες μας τους Μακεδόνες, τους Βορειοελλαδίτες, ότι υπάρχουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Είναι νησιά πολιτισμού που φυλάσσουν Θερμοπύλες εδώ και πέντε χρόνια δεδομένου ότι προσπαθούν να αποκρούσουν και να σταματήσουν τη ροή των μεταναστών, οι οποίοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας προσπαθώντας να μεταβούν στη Β. Ευρώπη», τόνισε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North, «Αυτό το καλοκαίρι έχουμε δώσει βάρος στον εσωτερικό τουρισμό  γιατί λόγω του κορωνοϊού δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τους τουρίστες από το εξωτερικό», συμπλήρωσε. «Οργανώσαμε μία πρωτότυπη καμπάνια καλώντας ανθρώπους του πολιτισμού και του αθλητισμού  που κατάγονται από τη Λέσβο, τη Λήμνο, την Ικαρία, τη Χίο, τη Σάμο να προβάλουν τις ομορφιές και τα προϊόντα των νησιών μας μέσα από σύντομα βίντεο. Έχουμε την καλή τύχη να έχουμε καλά νοσοκομεία στα νησιά μας, δεν είχαμε κρούσματα, παρά μόνο ελάχιστα στη Λέσβο όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν είχαμε κρούσματα ούτε μεταξύ των μεταναστών που διαβιούν στα νησιά και είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχθούμε  και τους επισκέπτες μας.»

Για το μεταναστευτικό ο κ. Μουτζούρης σημείωσε πως είναι σημαντικό ότι έχουμε «νηνεμία» ενώ υπογράμμισε πως «στη Σάμο και στη Χίο είχαμε μηδενικές αφήξεις κατά τους τελευταίους τρεις μήνες . «Αναγνωρίζουμε στην κυβέρνηση την αποτελεσματικότητα της φύλαξης των συνόρων » σημείωσε , «απαιτούμε να υπάρξει πλήρης αποσυμφόρηση των νησιών μας».

«Κάθε βράδυ γίνονται ναυμαχίες στο Αιγαίο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σημειώνοντας πως  «αποδεικνύεται πως γίνεται αποτροπή χωρίς να βουλιάζουμε βάρκες.»
 

Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικές και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον έλεγχο των ΜΚΟ. «Υπήρξαν οργανώσεις, που προσέφεραν σημαντική βοήθεια αλλά οι περισσότερες είχαν έρθει για μπίζνες.»