Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΕΡΙΠΟΥ 8.500 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ 65 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Ως και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης σε όλα τα σχολεία του δήμου Θέρμης.

Χιλιάδες μαθητές θα φοιτήσουν και τη νέα σχολική περίοδο 2020-2021 στα σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, στον δήμο Θέρμης.

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μαθητών σε Α’βαθμια και Β’βαθμια εκπαίδευση βρίσκεται κοντά στις 8.500 με 9.000 αν συνυπολογιστούν και οι περίπου 400 οι οποίοι φοιτούν στο ΙΕΚ. Ειδικότερα, με βάση τις εγγραφές οι οποίες έγιναν έως το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς στα συνολικά 65 σχολεία και στις δύο βαθμίδες είχαν εγγραφεί 8.537 μαθητές.

Συγκεκριμένα, στα 31 νηπιαγωγεία του δήμου (ένα περισσότερο φέτος καθώς τίθεται σε λειτουργία το 7ο νηπιαγωγείο το οποίο θα στεγαστεί προσωρινά στο 3ο δημοτικό σχολείο Τριαδίου) έχουν εγγραφεί συνολικά 969 παιδιά (έναντι 914 την προηγούμενη σχολική χρονιά, χωρίς να υπολογίζονται ακόμη τα νήπια και προνήπια τα οποία θα φοιτήσουν στο 7ο νηπιαγωγείο) εκ των οποίων τα 485 είναι προνήπια και τα υπόλοιπα 484 νήπια.

Στα 20 δημοτικά σχολεία του δήμου Θέρμης έχουν εγγραφεί 3.836 μαθητές (έναντι 4.171 πέρυσι).

Στη Β’θμια εκπαίδευση έχουν εγγραφεί 3.732 μαθητές εκ των οποίων οι 2.076 στα 7 γυμνάσια, 1.384 στα 5 λύκεια, 212 στο ΕΠΑΛ Βασιλικών και 60 στα δύο Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια - Λύκεια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ως και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης σε όλα τα σχολεία του δήμου Θέρμης. Στόχος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είναι τα σχολικά συγκροτήματα να είναι πανέτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στις 7 Σεπτεμβρίου που είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία. Η καταγραφή των αναγκαίων επισκευών είχε ξεκινήσει ήδη από τον χειμώνα, υπό το συντονισμό του αντιδημάρχου Παιδείας Στέλιου Αποστόλου, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, τις σχολικές επιτροπές και τους συλλόγους γονέων.

Οι εργασίες συντήρησης των σχολικών μονάδων γίνονται από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου με αυτεπιστασία, σε συνεργασία και συνεννόηση με τις Σχολικές Επιτροπές Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ